7 lucruri despre cactusi pe care nu le stiai

0

cactus-1082321_960_720Cactusii sunt minunati, iar pentru aceasta cele sapte lucrrui pe care nu le stiai despre ei iti vor completa imaginea si ii vei aprecia si ii vei iubi si mai mult.

1. Sunt indestructibili? Nu! Sunt rezistenti suporta variatii mari de temperatura si temperaturi extreme dar excesul de apa sau lipsa indelungata ii poate ucide. Drenajul prost al apei in ghiveci le poate fi fatal, dupa cum absenta luminii ii poate afecta serios. Un sol nepotrivit la poate face viata un calvar, asa ca daca vrei sa previi toate acestea alege mereu un sol special pentru cactusi.
2. Toti au flori! Da Toti cactusii infloresc, iar florile lor sunt fabuloase. daca ai un cactus care nu a inflorit inseamna ca esti detinatorul unui cactus suparat pe viata, care nu are conditii bune de viata sau al unui soi care infloreste rar sau foarte rar. Daca vrei flori de cactus alege dintre  Mammillaria, Gymnocalycium si Parodia, soiurui care infloresc frecvent si fac multe flori pline de culoare.

3. Cum il poti face sa infloreasca? Marea conditie este sa nu-l misti din loc. Cactusi nu suporta plimbarile si nici schimbarile de pozitie. Deci bate ghiveciul in cuie, pune-i un sol bun, pe gustul lui si admiral. Se pare ca lauda face bine! In plus nu uita tratamentul de iarna. Un cactus are nevoie de o perioada de pauza, cu lumina putina (il umbresti cu un carton) si apa cu picatura.
4. Care sunt cele mai bune soiuri pentru incepatori? Cactusi Moon au varful frumoas si colorate, de obicei, in rosu sau galben. Acestea nu sunt flori, ci parte din trupul lui care raman colorate luni in sir. Probabl cel mai comun soi este “pini perna” un cactus usor de ingrijit cu flori roz.
5. Cand vrei sa le schimbi pamantul sau sa ai grija de ei, foloseste manusi. O solutie buna este sa impachetezi gogoasa tepoasa in ziar si sa lucrezi solul.
6. Nu toti cactusi au tepi! Exista cactusi de padure, fara tepi, dar toti cactusi de desert au tepi!
7. Cat timp ei traiesc? In conditii naturale de mediu sute de ani, timp in care ajung la forme impresionante. In interior pot supravietui timp de zece ani sau mai mult. Problama lor este ca pe masura ce imbatranesc fac flori din ce ince mai rar si sunt din ce in ce mai urati…

Sursa foto: pixabai.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply