Secretele bujorilor si ce nu stiai despre bujori

0

Secretele bujorilor si ce nu stiai despre bujori. E vremea bujorilor! Bujorii de gradina sunt cel mai des roz, dar exista si bujori albi, rosii sau, mai rar, galbeni (Paeonia suffruticosa).

Au fost bujori care au facut flori din aceiasi radacina chiar si 100 de ani la rand. Bujorii de gradina au flori luxuriante, inalte si rezistente. Bujorii sunt plante perene, care infloresc  in mai, zeci de ani la rand.

bujori

Daca sunt plantati corect, in solul potrivit, bujorii de gradina vor creste singuri cu apa de ploaie, caldura si lumina si te vor bucura cu frumusetea lorrilor lor.

Afla cateva lucrui mai putin stiute despre bujori si tot atatea povesti frumoase despre aceste minunate flori.

♥ Se spune ca trebuie sa ai bujori in buchetul de mireasa. Sunt semn de bun augur si aducatori de prosperitate si bine in casnicie.
♥ Bujorii sunt simbolul celui de al 12 an de casnicie, sunt floarea nationala a Chinei si una dintre cele mai iubite flori din America.

white-1355957_960_720
♥ Exista soiuri de bujori care cresc pe toate continentele si exista specii de bujori alpini cu nunate foarte intense de rosu.
♥ Bujorii sunt printe florile cele mai mari. Unele soiuri pot face flori cu diametrul de 15 centimetri.
♥ Pentru a avea cei mai frumosi bujori din lume la tine in gradina foloseste un ingrasamant pe baza de potasiu. Bujorii iubesc acest mineral si daca-l primesc in plus vor fi mari si foarte rezistenti.

flower-823655_960_720
♥ Bujorii sunt plantele perene printre cele mai longevive. Existe dovezi ca unele tufe au inflorit an de an zeci si zeci de ani si exista exemplare care au fost plantate cu mai bine de 90 de ani in urma care arata perfect si azi.
♥ Bujorii sunt cel mai des roz, alb si rosu, cu diferite nuante ale cestora. Cei albi pot avea urme roz sau rosii, dar sunt si alb imaculati. In fapt bujorii exista in toate culorile (pe care le pot avea florile), mai putin albastru.
♥ Furnicile, fluturii si albinele iubesc bujorii pentru ca polenul lor este foarte dulce.

pink-peony-111909_960_720
♥ Bujorii sunt originali din Asia. Se spune ca atunci cand i-a vazut prima data Marco Polo a spus despre bujori ca sunt “flori mari cat o varza”.

peony-287062_960_720
♥ In China, bujorii sunt folositi in medicina traditionala. Se pare ca ajuta in cazul durerilor de cap si pe bolnavii de astm.
♥ Bujorii sunt simbolul afectiunii, deci daca-i daruiesti sau daca-i primesti, inseamna ca iti exprimi dragostea sincera si calda.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply