Zidarie eficienta (I)

0

Zidarie eficienta (I) – Vrei să ai o locuință care să consume cât mai puțină energie? Primul pas îl reprezintă alegerea unor blocuri de zidărie cu izolare termică impecabilă, iar oferta de cărămizi sau blocuri din BCA eficiente este foarte generoasă. Nu lăsa doar în seama polistirenului sau a vatei minerale sarcina de a-ți proteja casa de frig sau de caniculă, mizează pe zidarie eficienta.

Citește și Detalii esentiale daca vrei sa-ti construiesti o casa.

zidarie eficienta
Nu mai ai nevoie de termoizolatie suplimentara cu caramizile eficiente performante. Foto: Fotolia © Bernd Leitner/Fotolia

Termosistemul este util și are rolul său bine stabilit, dar inteligent ar fi să te gândești la termoizolare încă de la înălțarea zidurilor. Dacă optezi pentru blocuri de zidărie eficiente termic (cu grad înalt de izolare termică), vei obține o clădire mai sănătoasă și cu randament energetic ridicat.

Ca prim rezultat vei putea monta în completare un strat mai subțire de izolare exterioară, iar în unele cazuri te poți dispensa complet de acesta. Ar trebui să urmărești oferta producătorilor, mai ales categoria de produse numite eficiente, inteligente, blocuri termoizolante etc. Numele diferă, dar ceea ce au în comun este indicele de conductivitate termică foarte scăzut, de regulă de 0,10-0,15 W/mK. Pe lângă zidirea cu produse speciale, rezultate foarte bune poți obține cu sisteme inovatoare de cofrare.

Caramida Porotherm 38 Sth. Foto: Wienerberger
Caramida Porotherm 38 Sth. Foto: Wienerberger

Cărămizile sunt un produs de zidire vechi de când lumea, uimitor de rezistent. Stau ca dovadă clădiri vechi de peste două milenii, care au rezistat mai mult decât civilizațiile care le-au creat. Mult timp s-au folosit exclusiv cărămizi masive, pline, dar specialiștii consideră că prezentul și viitorul aparțin cărămizilor cu goluri verticale, numite și cărămizi eficiente.

În condiții de rezistență similară, ele asigură o izolare termică și fonică superioară cărămizilor pline, datorită conținutului de aer din masa lor. Aerul prins în interior, considerat cel mai bun izolant termic, este etanșat de mortarul folosit la zidire și devine un fel de barieră termică.

Citește și Aproape totul despre caramida.

Cărămizile T38 IZO din gama Termobloc® au izolația (vata minerală) încorporată într-un locaș special din structură. Foto: Siceram
Cărămizile T38 IZO din gama Termobloc® au izolația (vata minerală) încorporată într-un locaș special din structură. Foto: Siceram

În plus, cărămizile eficiente au o rezistență mare la compresiune și o bună stabilitate dimensională. O altă calitate a cărămizilor este felul în care reușesc să rețină căldura, pe care o eliberează apoi gradual în încăperi.

Citește și Materiale de construtie – caramizi din sticla.

Drumul spre casa de vis începe cu zidarie eficienta!

Citeste si: Zidarie eficneta II
Articol preluat din revista Casa Lux nr. 3/2015
Text: Lucian Dobraca. Foto: PR, Fotolia

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply