Zidarie eficienta (II)

0

Zidarie eficienta (II) – Vrei să ai o locuință cît mai bine izolată și care are să consume cât mai puțină energie? Alege blocuri de zidarie eficienta cu izolare termică impecabilă, iar oferta de blocuri din BCA eficiente este foarte generoasă și îți stă la dispoziție. Blocurile din BCA (beton ușor autoclavizat) au o eficiență energetică ridicată, grație structurii lor poroase.

Citește și Aproape totul despre BCA. Avantaje si dezavantaje.

zidarie eficienta
O soluție optimă pentru pereții structurali – blocuri din BCA YTONG Forte, cu densitate mare și rezistență uniformă la solicitări mecanice. Foto: Xella RO

Unele produse afișează valori ale conductivității termice sub pragul de 0,1 W/mK. Randamentul termic este puțin mai bun decât al materialelor clasice de zidărie, iar în multe situații se poate chiar renunța la „căptușirea“ cu straturi de termosistem pe exterior. Sunt foarte ușoare, ceea ce ajută mult la transport și manipulare, iar punerea în operă la construirea zidurilor se face foarte rapid. Sunt ceva mai sensibile la umiditate, de aceea se recomandă să se evite contactul direct cu apa.

Citește și Izolarea cu polistiren a casei.

zidarie eficienta
Bloc BCA. Foto: Celco

Ușurința în transport, dimensionare/prelucrare, zidire le recomandă pentru suprafețe mari și lucrări de anvergură, precum și pentru lucrări speciale de design. În construcții sunt vizate îndeosebi structurile neportante, în ansamble cu stâlpi și plăci din beton armat. Calitățile produsului sunt completate de rezistența la foc, iar compoziția sa nu facilitează extinderea incendiilor.

zidarie eficienta
O variantă comodă și eficientă de a realiza construcții cu înalt randament energetic este sistemul de cofrare și termoizolare AMVIC (MARC). Foto: Arcon AMVIC

Citește și Detalii esentiale daca vrei sa-ti construiesti o casa.

Citeste si: Zidarie eficienta I

Articol preluat din revista Casa Lux nr 3/2015.
Text: Lucian Dobraca. Foto: PR

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply