Materiale de construtie – caramizi din sticla

0

Pe lista cu materiale de construcții trebuie trecute și toate tipurile de cărămizi de sticlă. Acestea sunt utile pentru elemente interioare dar și pentru pereții exteriori.

cărămizi din sticlă

Practic tot ceea ce se poate realiza din cărpmidă sau blocui din BCA se poate realiza și folosind cărămizi de sticlă. Acestea sunt o excelenta alegere pentru a face pereți de sticlă (interiori și exteriori), ferestre fixe, pereți curbati, cabine de duș sau detalii de amenajare și pereți despărțitori de interior. Indiferent de tipul lor toate aceste cărămizi de sticlă (colorate sau albe, mate sau transparente, de diferite fimeniusni și grosimi) au foarte bune proprietăți de izolare termică, fonică, dublate de o trasparență la lumină de 50-80%.

Citeste si: Gri otel, o provocare extravaganta pentru casa

Ca materiale de construcție, toate variantele și tipurile de cărămizi de sticlă au marele avantaj de a lăsa lumina să treacă, astfel că sunt prima alegere în locurile unde nu există o sursă de lumină naturală sau unde este nevoie de mai multă lumină.

Cu mici variații în funcție de marcă sau grosime caramizile din sticlă au o transluciditate de 65- 80% pentru cărămida de sticlă albă si 50-70% pentru sticla colorată.

cărămizi din sticlăO zonă delimitată prin cărămizi de sticlă permite un cadru privat, dar oferă și acces la lumina naturala și la beneficiile pe care aceasta le aduce în ceea ce privește decorul din casă. În spatele unui perete din caramizi de sticlă se poate afla patul într-o garsonieră mare, vasul de toaletă în baie, zona biroului de acasă, în camera de zi, zona de gătit în locul de luat masa.  Un detaliu important pentru potențialul pe care îl au caramizile de sticlă este faptul că acestea pot să fie pe toată înălțimea camerei, sau în trepte sau până la înălțime care interesează și avantajează pe cei care locuiesc în casă. Un perete de cărămizi din sticlă izolează și delimitează fără să compartimenteze.

Citeste si: Camere cu glasvand. Practic si frumos

Peretele din cărămizi de sticlă are avantajul de a fi un foarte bun izolator fonic și termic. În funcție de calitatea materialului folosit, un perete de sticlă este posibilă protecția împotriva condensului care previne aburirea, sau înghețul dacă este un perete exterior. Aceasta gface din caramizile de sticlă materiale de construcție bune pentru lateralele balcoanelor, teraselor și verandelor și cea mai bună alegere pentru ferestre fixe. Un perete sau o altă structură realizată din cărămizi de sticlă este ușor de întreținut.

Citeste si: Tendinte pentru culoarea peretilor

Nu în ultimul rand trebuie menționată calitatea de bun izolator fonic. Nu trebuie omisă calitățile estetice și decorative pe care le au cărămizile din sticlă, ceea ce le face perfecte pentru utilizare în exterior sau în interior, în cele mai variate și diferite combinații.

Sursa foto: ©frog-Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply