Gri otel, o provocare extravaganta pentru casa

0

Griul este o culoare în vogă în ceea ce priveşte decoraţiunile interioare, fie că este vorba despre culoarea preţilor, fie că este vorba despre piesele tapisate de mobilier, iar varianta de gri oţel este formula extremă, elegantă, opulentă şi rafinată.

Dacă mergi pe varianta gri oţel, fie pentru pereţi, fie pentru piesele de mobilier, sau şi pentru una şi pentru alta, atunci mergi pe varianta  extravagantă, grandioasă şi exclusivistă pentru casa ta.

Partea ce mai frumosă, din povestea unde nuanţa de gri oţel este vedeta, este că poţi să foloseşti această nuanţă extremă în orice casă sau apartament, indiferent dacă este mare sau mic.

gri oţel

Citeste si: Griul este noul alb

Imaginează-ţi pereţi cu străluciri metalice stilate de un gri oţel, pe care să-l combini cu pete de culoare tare, dantelă, mobilă neagră şi podele strălucitoare? Cum ţi se pare?

Este bine de ştiut că tonurile de gri oţel, simple sau îndulcite de culori calde, care dau substanţă nuanţei de gri, sunt o modalitate sofisticată de a lumina interiorul, de a-l îmbogăţi stilistic şi de a oferi dramatism şi personalitate întregii incăperi.

Citeste si: Griuri colorate. O solutie usor de realizat

Gri oţel este o culoare neutră, astfel că poate fi combinată cu orice altă culoare, inclusiv cu tonuri foarte îndrăzneţe precum albastru roial, nuanţe tari de roşu, violet, dar şi cu galben electric, verde iute şi portocaliu strident.

Toate nunaţele stridente se domolesc în compania culorii gri oţel şi împrumută din nervozitatea lor, tonlui neutru de bază, combinaţia fiind extrem de vie, dinamică şi totodată foarte caldă, practică şi placută pentru decorul din casă. Imaginea de ansamblu este una de revistă, fantastică, opulentă şi strălucitoare în egală măsură. Orice asociere între gri oţel şi alte culoare va duce la amplificarea spaţiului, la luminozitate, contrast echilibrat şi extravaganţă.

Citeste si: Verde, culoare de interior

Singurul detaliu de care trebuie să ţii cont antunci când mergi pe soluţia unui decor dominant gri oţel este să nu adaugi şi ale culori strălucitoare, ci doar tonuri mate, dense, profunde şi compacte ale culorilor de contrast, tocami pentru a realiza echilibrul şi a pune în evidenţă nota personală pe care o aduc toate tonurile de gri oţel.

Citeste si: O pata de culoare

Într-un astfel de decor toate obiectele metalice, ramele tablourilor, oglinzile, podelele lustruite vor avea mister şi vor întregi cadrul de poveste, într-o adevarată experienţă senzorială. Mergi mai departe şi adaugă piese minimaliste, draperii elegante şi perdele de dantela, albe şi imaculate şi întregeşte spaţiul cu o lumina caldă, filtrată de abajururi în culoarile de accent. O astfel de amenajare interioară, în care culoarea dominantă să fie gri oţel, merge perfect cu un candelabru de cristal, detalii romantice fine şi delicate şi oglinzi cu forme şi rame impozante.

Sursa foto: Guliver/Thinkstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply