Aproape totul despre caramida

0

caramida (7)Caramida este cel mai folosit material de constructie din Romania si, de departe, cel mai iubit. In medie circa 60% din constructiile noi, realizate intr-un an sunt facute din caramida. Caramida este materialul de constructie preferat mai ales de cei care locuiesc sub paralele 45, ca urmare a unor proprietati care o recomandata ca materialul de constructie cel mai potrivit pentru clima din aceasta zona.

Citeste si: Proiecte de casa fara etaj

O casa facuta din caramida este o constructie de durata, cu o structura de rezistenta puternica si solida. O casa de caramida are nevoie de cele mai putine reparatii in timp, iar intretinerea este simpla si usoara si poate suporta orice fel de tip de acoperis, poate avea orice forma si orice inaltime, atata vreme cat este consolidata cu beton armat.

caramida (6)Caramida este unul din cei mai buni izolatori termici, este rezistenta la actiunea apei, imuna la atacul oricaror tipuri de daunatori, nu are nevoie de tratamente speciale de conservare (cum se intampla in cazul lemnului).

Citeste si: Aproape totul despre BCA

Trebuie remarcat ca in cazul caselor din caramida aceastea au o mare inertie termica naturala. Se racesc greu in timpul iernii si, de asemenea, se incalzesc greu si lent in timpul verii.

Caramida este un bun isolator fonic, casele se constriesc repede si simplu si pemite modificarea si extinderea casei fara foarte mari complicatii. Caramida are o foarte buna rezistenta la compresiune, iar la constructii care nu depasesc parter si un plan suprapus se poate renunta la stalpi de beton.

caramida (1)

Cele mai multe din materialele de constructie care implica beton sau fabricate din beton implica o anume radiatie naturala, astfel ca o casa noua este cu adevarat sanatoasa in circa 10 ani dupa ce este finalizata. In cazul in care casa este realizata din caramida aceasta problema dispare, aceasta fiind un material realizat din argila si nisipuri argiloase, fara nici unfel de complicatii, fiind considerata un produs absolut ecologic.

Citeste si: Mansardarea casei de caramida

Structura bucatilor de caramida, care implica goluri de aer confera structurii de caramida potential de izolator termic. Caramida este si un bun material ignifuc avand rezistenta la flacara pana la temeperaturi de 1000 de grade Celsius.

caramida (5)Caramida fiind un material rezultat prin tratare termica ramane neutra in timp la orice fel de reactii si modificari ulterioare. Cu alte cuvinte nu imbatraneste, nu se degradeaza, nu absoarbe apa (dar permite inflitrarea apei, ceea ce este si una din marile dezavantaje pe care le are), este stabila la ritmul inghet – dezghet, ceea ce permite realizarea unor ziduri de mare precizie.

Citeste si: Caramida si lemn. Un apartament din New York

Exista o mare varietate de tipuri: caramizi pline, caramizi si blocuri cu gauri verticale si caramizi si blocuri cu goluri orizontale concepute pentru a avea densitati mai mici. Cea mai buna este cea in bucati mari, pentru ca acest tip de caramida creste viteza de construire si calitatea zidariei.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply