Proiecte de casa fara etaj

0

De sa-ti faci casa fara etaj, daca tot iti faci casa? Pentru ca indiferent cum ai sta si ai socoti o casa fara etaj este mai ieftina, mai simplu de facut, mai economica ulterior, mai solida si mai sigura, mai rezistenta in timp si, de cele mai multe ori, mai frumoasa decat o casa cu etaj.

casa fara etaj 3

Eu una mi-as face mai degraba casa fara etaj, decat casa cu etaj. Cei mai multi dintre noi am trait la etaj, in blocuri pe un singur plan, iar visul romanului ramane casa pe pamant. Combinand, casa fara etaj este solutia optima.

Daca mai adaugi si un petec de gradina, garaj, cativa copaci in curte si un pod spatios (pe care sa-l folosesti iarna pentru a usca rufe si pentru a depozita ce-ti trebuie, dar nu folosesti tot timpul), atunci cred ca o casa fara etaj este solutia ideala. O casa fara etaj are nevoie de un proiect de case mici, mult mai ieftin decat unul pentru o casa cu etaj.

Citeste si: Casa de lemn la cheie

Mai am cateva argumente. O casa cu etaj are nevoie de fundatie solida, mai adanca decat o casa fara etaj, are nevoie de pereti armati cu fier-beton, pe care o casa fara etaj nu le cere. Diferenta de investitie poate sa mearga pana la 40-50% pentru o amprenta la sol de 100 de mp. Iar 100 de mp inseamna cat un apartament mare cu trei camere, baie si bucatarie.

Citeste si: Proiecte de casa cu garaj. Argumente pro si contra

Casa fara etaj, multiple avantaje

O casa fara etaj castiga spatiu locuibil de circa 15 mp spre deosebire de parterul unei case cu etaj, prin diferenta de grosime a peretilor, care nu se reflecta in izolare termica sau fonica, ci doar in necesarul suplimentar de rezistenta al parterului pentru a sustine etajul si, deci in grosimea peretilor.

Geamurile si usile unei case fara etaj pot sa fie mai mari decat ale unei case cu etaj, din aceleasi motive. Asta inseamna ca o casa fara etaj o sa fie mai luminoasa decat una cu etaj, iar consumul de energie electrica mai mic.

Intr-o casa cu etaj apa trebuie urcata in partea superioara a casei si, deseori, este nevoie de o pompa. Asta inseamna costuri si spatiu suplimentar. La casa fara etaj, nu-i nevoie.

Citeste si: Modele de case mici

Intretinerea in timp a unei case cu etaj este cu peste 50% mai costisitoare decat a unei case fara etaj. Zugravirea case cu etaj are nevoie de schela, in timp ce o casa fara etaj se zugraveste folosind doar o scara. Asta ca sa dau un singur exemplu.

casa fara etajAcoperisul casei cu etaj trebuie sa respecte reguli si valori de greutate care, pentru o casa fara etaj nu mai sunt conditii obligatorii.

Citeste si: Proiecte de case ieftine. 3 locuinte superbe, la pret redus

Compartimentarea unei case fara etaj este mult mai usoara si poate satisface mai multe din nevoile unei familii, comparativ cu o casa cu etaj, unde parterul este structura de rezistenta pentru etaj, astfel ca exista conditionari tehnice. Cu alte cuvinte o casa fara etaj poate avea camere mai mari fara costuri suplimentare, asa cum se intampla in cazul unei case cu etaj.

Iar toate acestea sunt doar cateva din diferentele care pledeaza pentru o casa fara etaj. Si mai am un argument. Elton John sta intr-o casa fara etaj.

Sursa foto: casa dex

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply