Usa rosie si semnificatia acesteia

0

Te-ai gândit ca ușa casei tale să fie o ușă roșie? Nu esti primul și cu siguranță nici ultimul și asta dacă luam în calcul isoria și semnificațiile pe care le are ușa roșie.

ușa roșie (4)

Iată care sunt semnificațiile și simbolistica pe care le are ușa roșie.

Protecție. Cea mai timpurie referire istorică la o ușă roșie este găsește în Vechiului Testament în Exodul, capitolul 12. În vremea în care Faraonul nu le permitea israeliților să plece din Egipt, Dumnezeu le-a poruncit acestora să-și ungă ușile cu sânge de miel. Ușa roșie era semnul celor care ascultau de porunca lui Dumnezeu, iar aceștia au fost cei protejați și apărați de blestemul trimis de divintate prin care cei întâi născut de sex masculin, a fost ucis. Unele biserici au ușile roșii pentru a simboliza credința în Dumnezeu și jertfa lui Iisus. Prin extindere casa care are o ușă roșie este apărată de Dumnezeu!

ușa roșie (2)

Semn de bun venit. În tradiția veche hanurile și locurile de popas aveau ușa roșie. Azi o casă cu ușă roșie simbolizează și transmite mesajul unei case primitoare, dar și bucuria reîntoarcerii acasă.

Loc de refugiu. O altă semnificație pe care o are o casă cu ușa roșie la intrare este acela de loc de refugiu. Și azi toate refugiile alpine, locurile de adăpost din zone periculoase au ușa de acces roșie.

Plata casei sau a ipotecii. În Scoția proprietarii caselor își vopsesc ușa de la intrare în roșu în momentul în care reușesc să achite ultima rată la bancă pentru casă, sau atunci când scapă de ipotecă.

Semn de noroc. În tradiția chineză o casă cu ușa rosie este un loc unde norocul va fi mereu la el acasă. Mai mult, în preajma Anului Nou ușile caselor primesc un strat nou de vopsea roție, pentru a atrage binele și norocul în casă.

Semn de energie. Principiile Feng Shui susțin că roșul este culoarea energiei și că atrage energie pozitivă. Ușa roșie este semnul de oportunitate și abundență pentru casă.

Una peste alta o casă cu ușă roșie este mereu un semn bun și ai destul motive să adopți această culoare pentru ușa casei tale!

Sursa foto: pixabay.com/

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply