Unde asezi patul bebelusului

0

De ce trebuie sa tii cont cand alegi locul in care asezi patul copilului? Specialistii nostri te sfatuiesc!

Protejeaza-l de curentii de aer

Amenajarea locului destinat odihnei copiilor se face tinand seama de siguranta acestora. Unul dintre aspectele care trebuie avute in vedere este protectia fata de curentii de aer si, de aceea, patul nu trebuie asezat la geam.

De asemenea, un copil care are patul in mijlocul incaperii va fi destul de expus la traficul in camera. Trebuie evitate si zonele care se afla in bataia directa a razelor de soare, existand pericolul de supraincalzire si, de aici, de deshidratare.

Locul ideal

Locul ales trebuie sa permita accesul usor al mamei la pat, al luminii filtrate prin perdea, sa nu fie aproape de televizor, radiator sau alte surse de caldura, ventilatie ori zgomot, astfel incat copilul sa fie cat mai bine protejat.

Unii parinti cred ca este mai bine sa il aseze langa geam, pentru a avea lumina sau ca sa auda pasarelele, insa copiii mici sunt foarte sensibili si parintii trebuie sa stie sa dozeze stimularea lor senzoriala pentru a evita sa fie suprastimulati sonor sau vizual. Acest fapt este resimtit de copil ca o suferinta reala, spune Oana Nica, psiholog.

Pentru ca bebelusul sa fie pe deplin protejat, nu trebuie lasate la indemana, in patut snururi, pungi, obiecte, existand pericol de sufocare, spune asistentul medical Monica Feroli, de la Clinica de Pediatrie Medicover.

Gasesti paturi pentru bebelusi: aici, aici, sau aici.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Productie: Roxana Popescu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply