Tufanelele, un fel de crizanteme mici

0

Chrysanthemum_DoubleWhiteZ-700x600Tufanelele sunt un fel de crizanteme mai mici, dar sunt o specie in sine cu diverse soiuri, cu flori mici, de diferite culori, grupate in buchete. Aceasta este si diferenta majora intre crizanteme si tufanele. Primele au o singura floare in varful tijei, in timp ce tufanelele au flori mai mici, sub forma de buchetele.

Citeste si: Albă ca Zăpada din grădină

Flori specifice toamnei, tufanelele fac parte din familia margaretelor, musetelului si romanitei. Sunt originare din China si Japonia. La noi, sunt foarte apreciate pentru frumusetea florilor de diferite marimi, cu felurite forme de petale, colorate in alb, roz, multe nuante de galben, maroniu si mov, cat si pentru parfumul lor.

Citeste si: Florile lunii septembrie

Tufanelele se inmultesc prin lastari ce pornesc din radacinile plantelor sau prin despartirea lastarilor de la planta mama si plantarea lor in primavara in loc definitiv, dupa ce au facut radacini in ghivece sau rasadnite. Tufanelele au nevoie de un teren bine lucrat si ingrasat , care se dreneaza bine si trebuie evitate terenurile grele si umede.

Udatul este bine sa se faca numai dimineata sau seara, pentru a se evita arsurile pe frunze, iar apa sa se administreze la baza plantei, iar cea mai buna este apa de ploaie.

Citeste si: 3 plante care infloresc noaptea

Tufanelele sunt capabile sa reziste la inghet si la bruma si infloresc cu harnicie pana la sfarsitul lui noiembrie, incepand de la mijlocul lui septembrie, si chiar mai mult, daca toamna este blanda.

Pe timpul iernii pamantul din jurul tulpinii trebuie acoperit cu frunze uscate pentru a proteja tufanelele de inghet. Aceeasi metoda se aplica si crizantemelor de gradina.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply