Tratamente de toamna pentru plantele din casa

0

Schimbarea sezonului face ca plantele de apartament să aibă nevoie de atenție în plus. Iată care sunt tratamentele de toamnă pentru plantele din casă. Începând cu luna septembrie, plantele din casă intră într-o perioadă de repaus vegetativ. Septembrie este luna în care plantele care și-au petrecut vară afară, în grădină sau pe terasă să fie aduse în casă. Nu din prima zi, dar la finele primei luni de toamnă acestea trebuie aduse la adăpost.

toamnă pentru plantele din casă

Pe lista tratamentelor de toamnă pentru plantele din casă sunt mai multe operații. Prima și cea mai importantă este să raresti udările, întrucât plantele nu se mai dezvoltă și nu mai consumă atât de multă apa că în sezonul cald. Cel mai bine este să le uzi prin a adaugă apa în farfurie astfel încât plantele să-și tragă câtă apa au nevoie. Umezește și pământul deasupra și ai grijă că acesta să fie aerat. Aerarea pământului, cu grijă, fără să distrugi ramificațiile rădăcinilor este unul din cele mai bune tratamente de toamnă pentru plantele din casă. Folosește un bețișor de lemn și fă operația cu atenție și încet.

O atenție în plus trebuie acordată gradului de umiditate al aerului din casă, multe dintre plantele din casă având nevoie de umiditate ceva mai mare decât în sezonul cald. Un umidificator sau vase cu apa în casă sunt o bună soluție. Poți ține un bol cu apa din care să faci un obiect decorativ, așezând în el scoici și pietre de rău.

Una din marile suferințe ale plantelor la începutul toamnei este lipsă luminii naturale. Unele plante de apartament sunt iubitoare de lumina, altele preferă umbră. În lunile de toamnă soarele nu mai încălzește atât de puternic, prin urmare poți amplasa plantele din casă iubitoare de umbră lângă geam, că să beneficieze și ele de lumina soarelui, iar cele care au nevoie de mult soare, trebuie amplasate în locuri unde să primească suficientă lumină. După mijlocul lunii septembrie lumina naturală din casă scade cu circa 25 la sută.

Schimbarea anotimpurilor este perioadă tradiționale pentru fertilizări. Plante precum violetele africane, impatiens și hibiscus au nevoie de fertilizare chiar și în lunile de toamnă și de iarnă, aceste fiind plante care vor continua să vegeteze.

Temperatură din casă trebuie să rămână una constantă. Plantele din casă sensibile, trebuie așezate în locuri unde nu sunt afectate de curenți de aer. Plantele mediteraneene, cum sunt leandrul, citricele, mușcatele sau rozmarinul au nevoie de locuri cu temperatură constanța, dar departe de sursele de căldură sau de valurile de aer rece.

În ceea ce privește schimbarea plantelor în ghivece mai mari sau schimbarea pământului, deși mulți o fac toamnă, operațiunea nu este recomandată. Schimbarea ghivecelor și a pământului se face mereu la începutul unui nou sezon de vegetație, cel mai bine în februarie-martie.

Sursa foto: Thinkstock Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply