Plante care aduc ghinion. Vorbe si legende

0

Am vorbit despre plante care aduc noroc așa că o replică în oglindă, despre plante care aduc ghinion era și necesară și corectă. Pe de altă parte trebuie spus că povestea asta cu noroc și ghinion este foarte realativă.

Cel mai bine este să crezi că și norocul și ghinionul ți-l faci singur, după alegerile și deciziile pe care iei, după faptele tale, prin efectul lor.

Citeste si: Plante aducatoare de noroc

Dar, mai în glumă, mai în serios iata ce spune gura lumii și care sunt plantele care aduc ghinion.

Despre ele se spune că nu e bine să le ai în casă, sau – cel mai bine – să nu iei în seamă gura lumii și să te bucuri de frumusețea lor.

Ficusul. Frumusețea asta de plantă, super decorativă și foarte elegantă, dacă este în plină formă și bine îngrijită este una din plantele care aduc ghinion. Totul pleacă de la ideea ca planta ar avea nu știu ce energii negative. În fapt ficusul este una din plantele care au darul de a purifica aerul din casă. Evită să faci cadou un ficus pentru că nu ai de unde să știi care sunt supersitițiile celui căruia vrei să oferi planta.

Citeste si: Bambusul, semn de noroc pentru casa. Utilizari si simboluri

Garoafele. Mie îmi sunt dragi și le iubesc, mai ales pe cele care au mirosul acela suav de cuișoare, dar există ideea că este floarea care se duce la morți și sunt asociate din acest motiv cu ce e mai rău. Doamne ferește! Acum zic și eu: la morți poți duce orice floare, nu doar garoafe, dar nu le putem trece pe toate în lista celor care aduc ghinion, nu? Ca să fac în ciudă superstițioșilor mânie îmi cumpăr un braț de garoafe și va țin la curent cum stau cu norocul și ghinionul! Ok?

Citeste si: Rosu, culoarea de baza in Feng Shui

Limba soacrei sau Dieffenbachia. Aici nu știu ce să spun dar aș merge pe ideea ca este una din plantele care aduc ghinion. Sper să nu citească soacra materialul! Despre această plantă nu numai că se spune că aduce ghinion, dar tulpina ei conține o substanță foarte otrăvitoare, așa că e bine să nu o ții în casă dacă ai copil mic sau animale de companie.

Citeste si: Cum aduci norocul in casa si cum scapi de ghinion

Cactusul. Aceasta plantă este trecută și ia la index, dar după parerea mea florile de cactus sunt cele mai frumoase flori. Legenda cu ghinionul vine de la țepi și de la așa zisele energii negative pe care le-ar emana. Acum, eu va sfatuiesc să va iubiți cactușii din casă din tot sufletul, pentru că în felul acesta energiile negative se vor spulbera! Treaba cea mai tare din poveste este că, se spune că, dacă ai o fată nemăritată, sau ești nemăritată, așa vei rămâne atâta timp cât ai un cactus în casă. Întrebarea care se pune este cine vrea să se mărite și care-i beneficiul pentru care merită să faci asta? Noroc să aveți!

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply