Rosu, culoarea de baza in Feng Shui

0

culoarea de baza (4)În strategia de decorare după principiile Feng Shui, roșul este culoarea de bază. Feng Shui este o artă estică veche de mii de ani care te poate ajuta să regăsești confortul și spiritul practic în amenajările interioare. Este cert că ropu este culoarea de bază în principiile Feng Shui pentru casă, așa că detaliem acest aspect și-ți oferim câteva idei.

Citeste si: Cum decorezi o camera alba?

În strategia de decorare după principiile Feng Shui culorile au o importantă majoră, iar roșul este culoarea de bază.

Prin intermediul culoriilor se aduc în casă energiile pozitive, iar fiecare culoare în parte reprezintă o treaptă de energie care are valori diferite și potențial diferit de energizare în casă și prin aceasta poate să ne influențeze starea emoțională și fizică.

Culoarea care poate fi percepută cel mai ușor de ochiul uman este roșul. În concepția Feng Shui, roșul nu este doar culoarea de bază dar este și elementul de foc, este culoarea puterii și a energiei pozitive. Rosul poate însemna pericol sau fericire, atrage atenția și da senzația de căldură, amabilitate. De asemenea, roșul în Feng Shui semnifica bogăția și luxul și aduce bogăția și luxul.

Citeste si: Tendinte pentru culoarea peretilor

culoarea de baza (2)Avand rol de culoare de bază roșul trebuie folosit cu moderație. Tocmai pentru că este o culoare puternică și tonică acesta trebuie să fie utilizat mai ales pentru accente de culoare, mai ales pentru a sublinia detaliile și pentru marca anumite zone din casă. Utilizată în exces, culoarea roșie aduce agitație și stare de nervozitate.

Citeste si: Culorile casei tale iti dezvaluie personalitatea

culoarea de baza (1)Interesant este fapul că fiind culoarea de bază în amenajările interioare în stilul Feng Shui, roșul are capacitatea de a pune în valoare celelalte culori, de a se combina cu acestea și de a face spațiul cald și prietenos chiar dacă este folosită doar ca accent de culoare.

Citeste si: Revitalizeaza cu rosu

Practic orice cameră trebuie să aibă ceva rosu, dar alegerea acelui detaliu trebuie să fie făcută cu atenție și în raport de stilul general al încăperii. Chiar dacă este culoarea de bază în Feng Shui, roșul trebuie să fie ale cu rigurozitate, din multele sale variante și nuanțe. Pe de altă parte nu vei da greș dacă vei folosi roșul ca și culoare de bază. În living se poate folosi prin decorarea unui singur perete, care va deveni punctual focal al încăperii. Ca accent de culoare, roșul poate fi aplicat la nivelul pieselor de mobilier sau a unor obiecte decorative (vaze, lumânări, vase, boluri) sau decorațiuni feng shui (Calul Roșu, Pasărea Phoenix, simbolul dublei fericiri, nodul magic).

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply