Revitalizeaza cu rosu

0

Edițiile de toamnă ale revistelor sunt așteptate cu sufletul la gură, pentru că ne vor arăta ce culori se folosesc pentru acest anotimp. Cea mai căutată culoare a acestui anotimp este roșu-aprins. Acest roșu este la fel de bogat ca un Merlot, dar sincer, orice fel de roșu se potrivește pentru interiorul casei.

Roșul este o culoare caldă, primitoare și vibrantă și dă viață oricărui spațiu. Folosirea roșului este o artă în sine, iar dacă este folosit cum trebuie, face dintr-o cameră un spațiu plin de viață și vibrant. Roșul este o culoare care stimulează orice stil- face modernul mai modern și tradiționalul mai tradițional. Revitalizează  cu roșu intreaga ta casă pentru că  așa cum spune, orice cameră are nevoie de roșu.

Folosirea corectă a roșului

Să găsești nuanța potrivită de roșu nu este deloc ușor. Nuanțele de roșu arată diferit,odată ce au ajuns pe peretele tău. Aici își găsesc rostul acele mici mostre de culoare. Cumpără câteva și aplică-le pe perete, pentru a vedea cum arată în camera ta și cum interacționează cu lumina casei tale. Nuanța de roșu pe care, în general, o iubești, poate fi cea pe care o urăști cel mai mult, în momentul în care ai folosit-o pe un perete.

Selectarea roșului potrivit

Desigur, poate nici măcar nu vrei să vopsești cu roșu, dar o poți folosi pe post de culoare de contrast. Dar indiferent dacă te uiți după accesorii sau vopsea, este o provocare să găsești nuanța potrivită de roșu. În loc să te uiți după mostre de vopsea în magazinele de vopsele, unde culorile par că se potrivesc, caută-ți nuanța preferată de roșu într-o eșarfă, într-un covor oriental, sau o piesă de porțelan. Când vezi roșul lângă alte culori, și nu într-o mare de nuanțe, reușești să observi autenticitatea acestei culori. Dacă îţi place roşul de la hârtia de împachetat cadouri, sau de la o floare, mergi la magazin cu o bucată din acea hârtie sau cu floarea, şi experţii de acolo vor amesteca vopselurile pentru a produce exact acea nuanţă iubită de tine.
Folosește roșul pe neașteptate

Roșul pare o culoare greoaie în interiorul casei, motivul fiind- îndrăznesc să spun- folosirea în exces a acestei culori în unele camere. Știi despre ce vorbesc: roșul sălii de mese, roșul foaierului, roșul sufrageriei , roșul holului. Roșul este o culoare îndrăzneață și incitantă, deci de ce nu ai folosi-o într-un mod incitant? Roșul este o culoare care, fiind folosită într-un mod unic, îți va capta atenția și va crea un design revitalizant. Încearcă să folosești roșu pentru camera băiatului tău, în loc de obișnuitul albastru, sau folosește-l în holul de la intrare, unde te poate înveseli când te întorci acasă, după o zi ploioasă. Sau încearcă să folosești roșu în camera de oaspeți. Conform Feng Shuiului, roșul revitalizează, deci folosirea roșului pentru camera de oaspeți va face în așa fel încât oaspeții să nu stea prea mult pe capul tău. Dacă trebuie să folosești roșu pentru camera de mese, atunci alege un roșu menit să producă contrast, precum roșul-aprins al unei fețe de masă, sau schimbă fețele de scaun cu o nuanță bogată de roșu.

Roșul poate face un design plictisitor mai intens, dar fă ca alegerea ta să fie urmată de folosirea într-un mod diferit a culorii. În acest fel, culoarea va fi mai ușor observabilă, va arăta mai frumos, și te vei alege cu o mulțime de complimente.

Sursa: www.getdecorating.com

Sursa foto: alexandre zveiger – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply