Bambusul, semn de noroc pentru casa. Utilizari si simboluri

0

bambusul (6)Bambusul este un lemn special cu multiple utilizări, dar peste toate este un semn de noroc pentru casă. Trecem în revistă toate calităţilie şi beneficiile pe care le aduce bambusul pentru casă.

Citeste si: Bambusul de apartament

Există numeroase specii de bambus, aceasta fiind planta care creşte cel mai repede, motiv pentru care indiferent de modul în care o utilizezi faci un gest de dragoste pentru planetă. Sunt specii de babus care cresc şi cu 60 de centimetri pe zi, ceea ce este cu adevărat spectaculos. Bambusul crește în general în zone tropicale și sub-tropicale, în zone temperate cum ar fi în sud-estul Asiei, sudul Americii, sud-estul Statelor Unite.

Citeste si: Fibra de bambus, inovatie pe piata textilelor

bambusul (3)Puţini ştiu că lemnul de bambus are proprietăți anti-bacteriene, nu necesită pesticide, este o resursa ușor regenerabilă, cu o perioadă de creștere scurtă între 2-3 ani, care crește în condiții variabile de climă. Prelucrat, prin culoarea şi textura lui dă sentimentul de lux, cald și moliciune. Deşi creşte foarte repede fibra specifică a lemnului de bambus este foarte  rezistentă, bambusul fiind semnul longevității în China.

Babusul este folosit în cele mai diverse scopuri, de la materiale de construcție, la mâncare, haine și medicamente. Şi asta nu este tot: în cultură Feng-Shuiului bambusul este semn de norc, planta care aduce şi ţine norocul în casă, este semn de belşug şi spor, de întelegere şi iubire.

Se crede că bambusul are capacitatea de a aduce energii pozitive în casă.

Numărul firelor de bambus verde din casă are o simbolistică specială. Trei beţe de bambus aduc fericirea, cinci sunt semn de sănătate,  două beţe aduc dragoste și căsnicie, iar buchete de opt şi nouă beţe de bambus verde în casă simbolizează abundența şi norocul.

Citeste si: 5 trucuri care iti incalzesc casa, fara consum de energie

bambusul (1)Bambusul este rezistent la foc datorită conținutului ridicat de acid silicat. Poate suportă temperaturi de până la 400°C, conținutul de apa fierbând în el ceea ce îl face ignifug în mod natural. Datorită elasticității mari este un material bun de construcție, fiind folosit pentru a construi acoperișuri, poduri sau chiar clădiri înalte. Un alt avantaj pe care îl are este  faptul că e ușor și poate fi transportat și prelucrat cu ușurință.

bambusul (4)Cum foloşeşti bambusul în casă?

În primul rînd decorativ, deşi aceasta este cea din urmă din utilizările sale. Din bambus se pot face fibre foarte plăcute la atingere din care se fac covoare şi rogojini foarte decorative şi excelente pentru casă.

Fibrele pentru covoare sunt extrem de moi şi plăcute la atingere, se curăţă foarte uşor, nu se tocesc şi sunt extrem de rezistente în timp, dar şi la umezeală, căldură şi trafic întens.  Fibră bambusului are proprietăți anti-bacteriene și capacitatea de a regla umiditatea.

Citeste si: Plante aducatoare de noroc

Parchetul din bambus este o excelentă soluţie şi merită luat în calcul. Este ideal pentru băi şi bucătării iar, datorită culorii speciale, dă sentimentul de opulenţă în casă. Bambusul are capacitatea de a absori zgomotele și vibrațiile, iar parchetul din bambus nu alunecă, în mod natural.

Citeste si: Parchet rezistent la umezeala

Piesele de mobilier din bambus sunt ideale şi în casă şi în gradină şi sunt una din cele mai convenabile moduri de a mobila. Sunt durabile, usor de întreţinut, mereu frumoase, chiar dacă preţul lor este ceva mai ridicat. Oricum piesele de mobilă din bambus, prin durabilitatea lor, pot fi considerate o investiţie.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply