Patru sfaturi exceptionale pentru orice casa. Simplu si ieftin!

0

În revistele de specialitate, fie că sunt pe print, fie că sunt online vei găsi zeci de sfaturi pentru amenajări interioare. Cele mai multe din aceste sfaturi implică costuri, materiale scumpe și piese de mobilier valoroase, chiar dacă sunt moderne sau clasice. Replica o găsești în aceste sfaturi excepționale pentrui orice casă, sfaturi care toate sunt simplu de pus în practică și nu implică costuri exagerate.

sfaturi excepționale

Patru sfaturi excepționale pentru orice casă, toate simple și ușor de pus în practică.

Atmosfera din casă depinde de câteva elemente foarte simple. Ceea ce contează în primul rând este culoarea, lumina din interior, elementele de decor mari (perdelele, covorul) și detaliile decorative (tablorui, obicete decorative).

Textilele sunt€“ cap de listă în seria de sfaturi excepționale pentru orice casă. Perdele, draperiile și covoarele îmbracă o cameră și-i dau personalitate. Culoarea, materialul ales și calitatea acestuia sunt detalii esențiale. Perdelele și draperiile trebuie armonizate cu mobilierul, pereții sau celelalte elemente decorative.

Este o bună soluție să renunți la covoare și să lași pardoselile goale mai ales dacă sunt îmbrăcate cu gresie sau parchet. Dar o casă fără covoare nu mai pare la fel de primitoare. Nu rența la acest element decorativ cel puțin în living,  și eventual orientează-te spre modele de mici dimensiuni, ușor de întreținut, dar care se integrează frumos în decor. Covoarele într-o singură culoare, dar din materiale moi și prietenoase sunt ideale pentru o amenajare modernă, în timp ce un covor cu ornamente bogate este ideal într-o cameră calsică. partea cea mai intereseantă este că dacă vei așeza un covor de tip ”persan” cu detalii și model complicat, într-o cameră decorată modern vei avea un contrast care va face încăperea extrem de primitoare și vei da un stil anume, presonal și special întregii case.

sfaturi excepționale

Al doilea secret din lista de sfaturi excepționale pentru orice casă sunt plantele. Cu ajutorul plantelor de apartament vei putea transformă oricare dintre camerele casei în mod pozitiv. Culoarea verde are un efect deosebit asupra psihicului uman.

Să fie lumină! Lumina este spectacol, iar spectacolul este făcut din lumnă! Evident lumina nu putea să lipsească din seria de sfaturi excepționale pentru orice casă. Un spațiu întunecos, oricât de mare și elegant ar fi decorat, oricât stil ar avea este apăsător. Nu obtura lumina naturală, iar dacă această nu este suficientă, adaugă surse de iluminat artificial plasate strategic în diverse zone ale camerei. Dacă locuința ta este lipsită de lumina naturală din cauza orientării cardinale, evită finisajele în culori închise și draperiile, storurile sau jaluzelele opace. Atmosferă plăcută și primitoare se poate obține cu ajutorul mai multor corpuri de iluminat suplimentare frumoase, mai mult sau mai puțin discrete: spoturi incastrabile, veioze, lampadare, aplice de perete.

Decorațiuni simple și prietenoase. Cel de al patrulea secret și unul din aceste sfaturi excepționale pentru orice casă stăîn detalii. Alege sticlă transparentă, detalii metalice, dar și pese valoroase și vechi. Nimic nu se combină mai bine decât noul cu vechiul în decorul din casă. Un tablou vechi, un ceas antic sau obiecte de porțelan sunt obiecte de decor care colorează casa.

Sursa foto: Thinkstock Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply