Cele mai frumoase plante de apartament

0

Ne-am gandit sa facm o lista cu cele mai frumoase plante de apartament. Am folosit drept criterii opiniile prietenilor nostri de pe retelele de socializare si parerile lor atunci cand vine vorba despre plante de apartament. Am mers mai departe si am facut o clasificare cu cele mai frumoase plante de apartament, criteriile fiind popularitatea acestora si usurinta in ingrijire.

Cele mai frumoase plante de apartament

Conform acestui top, in fruntea listei cu cele mai frumoase plante de apartament se afla plantele cu flori. Violeta de Parma si Campanula au fost primele alegeri si au primit titlul de “cele mai frumoase flori de apartament”. Frumoasele au castigat pozita aceasta pentru ca sunt rezistente, suporta si frigul si caldura si infloresc cu bucurie aproape tot timpul anului.

Citeste si: Violeta africana, cea mai iubita floare

Pe locul urmator se afla Begonia si ea o planta destul de usor de intretinut. Begonia si-a castigat locul datorita florilor sale colorate si a popularitatii.

Pe locul trei s-a clasat una din cele mai frumoase plante de apartament. Desi nu are flori in adevaratul sens al cuvantului, frunzele sale speciale sunt o bucurie in casa mai ales in perioada Sarbatorilor de iarna. Evidemt vorbim despre Steaua Craciunului sau Craciunita cu variantele sale: rosie si alba. Planta nu este foarte toleranta cu mediul din apartament, dar ingrijita cum se cuvinte ne bucura ochii si sufletul.

Citeste si: Craciunita alba. Sfaturi pentru ingrijirea florii

Pe urmatoarele doua locuri s-au clasat doua plante care nu numai ca merita pe lista cu cele mai frumoase plante de apartament, dar sunt si printre cele mai practice plante din casa. Ne referim la ficus si filodendronul. Acestea sunt foarte practice ca plante de interior pentru ca au furnze mari si, implicit o capacitate crescuta de filtrare a aerului din casa. Sunt denumite si plantele intunericului pentru ca pot fi asezate oriunde, chiar si in camere sau colturi putin luminate. Sunt usor de intretinut, iar vara pot fi udate chiar si la trei sau patru zile.

Citeste si: Cele mai practice plante de interior

Pe locul urmator in lista cu cele mai frumoase plante de apartament se afla sporul casei. Nu stiu daca planta aduce noroc, dar cu siguranta este aducatoare de zambete si bucurie prin frumusetea sa. Sporul casei inveseleste garantat orice loc, fie ca este in casa sau in gradina.

Cele mai frumoase plante de apartamentIn lista cu cele mai frumoase plante de apartament au intrat si doua plante folosite frecvent in arta culinara: menta si busuiocul. O tufa cu menta in ghiveci este o binecuvantare in casa. Menta stimuleaza creierul si parfumeaza discret aerul. In plus goneste tantarii si moliile, este decorativa si practica. Daca ai un ghiveci cu menta in casa iti poti decora inghetate si prajiturile, dar si bauturile cu frunze de menta proaspata.

Citeste si: 4 plante de apartament energizante

In ceea ce priveste busuiocul, la prima vedere te minunezi de frumusetea frunzelor sale vrezi-violet. Busuiocul este decorativ, creste usor, este foarte simplu de ingrijit, il poti pune in orice camera vrei si vei avea si frunze proaspete de busuioc pentru tot felul de preparate. In plus se spune ca daca ai in casa busuioc in ghiveci, ai noroc si spor.

Topul cu cele mai frumoase plante de apartament arata asa:

1. Violeta de Parma si Campanula
2. Begonia
3. Craciunita alba/ Steaua Craciunului
4. Ficus
5. Filodendronul
6. Sporul casei
7. Menta
8. Busuioc

Sursa: casa-gradina.ro
Suursa foto: ©agenturfotografin/Fotolia/©7monarda/Fotolia

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply