Cele mai practice plante de interior

0

Plantele de interior nu au numai un rol decorativ ci si imbunatatesc calitatea aerului. Potrivit unui studiu realizat de NASA, unul din cinci copii care au crescut in case in care au existat plante de interior nu a suferit vreo alergie sau iritatie a pielii.

voi-phun-nuoc-da-nang-06Tocmai de aceea, aerul din interiorul casei tale este foarte important atat pentru sanatatea plamanilor cat si pentru cantitatea de oxigen de care ai nevoie in fiecare zi. Luam in calcul calitatile si proprietatile lor, iata care sunt cele mai practice plate de interior.

Florile cataratoare sunt in topul celor mai recomandate plante de interior. Pot fi asezate in living sau in camera copilului pentru a imbunatati calitatea aerului si a actiona precum un filtru impotriva prafului.

Citeste si: 3 plante care infloresc noaptea

Plantele din familia ficusului sunt si ele recomandate pentru a-ti decora si proteja calitatea aerului din casa. Acestea sunt foarte practice ca plante de interior pentru ca au furnze mari si, implicit o capacitate crescuta de filtrare a aerului din casa.

Plantele din familia aglaonema sunt ideale pentru orice spatiu. Sunt denumite si plantele intunericului pentru ca pot fi asezate oriunde, chiar si in camere sau colturi putin luminate. Sunt usor de intretinut, iar vara pot fi udate chiar si la trei sau patru zile.

Citeste si: Beneficiile plantelor

Iedera nu este numai o excelenta planta decorativa pentru exterior, dar este si pe lista cu plante de interior ideale. Poate fi lasata sa atarne ori, daca este ingrijita corespunzator, poate creste putin, dar foarte des.

Filodendronul se recomanda in spatiile mari, incalzite, cu umiditate ridicata. Ii place lumina, dar nu se recomanda asezarea lui direct la soare.

Sunt mai multe specii de filodendron, dar toate sunt ideale pentru ca au o buna capacitate de a oxigena si purifica aerul din locuinta.

plante de interior

Bambusul sau palmierul rosu sunt plante de interior ideale. Nu numai ca au proprietati decorative, infrumusetand camera ta, dar au si excelente proprietati de purificare a aerului.

Citeste si: Cum ingrijesti sporul casei

Dracena este o planta des intalnita pentru decorarea interioarelor datorita aspectului sau exotic.

Se recomanda inclusiv pentru camera copilului, pentru ca este o adevarata oaza de sanatate.

Specialsitii sunt de parere ca poti aseza in camera ta orice specie de dracena, nu se uda foarte des ci numai atunci cand pamantul este uscat, pentru ca nu iubeste apa si nici temperaturile sub zece grade. Printre cele mai practice plante de interior se numara si plantele foarte rezistente.

Sursa: steadyhealth.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply