Soluții pentru controlul casei de la distanță

0

case-inteligente

Dacă eşti plecat în vacanţă sau pur şi simplu îţi doreşti mai multă siguranţă acasă, îţi recomandăm o serie de soluţii prin care poţi controla de la distanţă ce se întâmplă în casa ta cât eşti plecat.

Smart homes sau case inteligente

Chiar și atunci când ești în vacanță sau atunci când pleci de la birou pe o căldură insuportabilă și vrei să găsești acasă temperatura optimă pentru tine, există soluții inteligente care te ajută să controlezi de la distanță (prin intermediul telefoanelor smartphone sau al tabletelor) pornirea și oprirea iluminatului sau a aparatelor electrocasnice, jaluzelele sau temperatura din casă.

Poți, de asemenea, să setezi o serie de scenarii pentru a programa consumul de energie în funcție de agenda ta zilnică și să interconectezi sistemul de alarmă. Soluția precon gurată KNX de la Schneider Electric este aplicabilă apartamentelor de trei-patru camere şi caselor cu maximum patru camere, e noi, e supuse unor lucrări de renovare. În cazul unor proiecte mai complexe, aceasta poate uşor extinsă, potrivit nevoilor fiecăruia.

Și compania Gira oferă un sistem inteligent de automatizare a instalaţiilor electrice şi de control de la distanţă. Spre exemplu, staţia videointerfon de interfon. Instalarea acesteia se face fără cablare în timpul renovării şi configurarea sistemului fără să fie necesare toate unităţile – este posibilă datorită tehnologiei bus cu două fire şi conceptului one-man start-up.

Cu sistemul de interfonie Gira se pot face instalaţii pentru interfoane audio sau video, pentru clădiri rezidenţiale cu până la 28 de apartamente. Staţiile de interior sunt unităţile de voce şi operare de la uşa principală şi perechea staţiei de la exterior. Sau se pot instala opţiuni de control moderne prin unde radio, unde comunicarea se face între emiţători şi receptor.

Articol publicat in revista Casa si gradina
Foto: 123rf

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply