Avantajele și dezavantajele camerelor cu ferestre mari

0

Ferestrele mari sunt o bucurie, dar nu tot timpul și asta pentru că pe lângă avantajele camerelor cu ferestre mari, există și destul de multe neajunsuri.

ferestre mari

La prima vedere o cameră cu ferestre mari este o cameră de vis. Ce poate să fie mai plăcut decât să ai lumină naturală din belșug și o imagine de vis pe fereastră? Dar acestea nu sunt singurele avantaje pe care le poți avea dacă stai într-o casă sau într-un apartament cu ferestre mari. O cameră cu ferestre mari este, vizual, mai mare decât aceiași cameră cu ferestre mici și asta pentru că lumina naturală primită pe timpul zilei crește și calitatea spațiului interior.

Bucuria unui spațiu interior integrat în spațiul exterior are însă câteva limite. Prima și cea mai importantă este calitatea imaginiilor care se văd prin suprafețele vitrate mari. Dacă este un colț de rai, torul este perfect, dar dacă ferestrele mari îți oferă doar spectacolul cenușiu al mediului urban aglomerat, bucuria nu mai este la fel de mare.

Ferestrele mari sunt recomandate doar pentru casele sau apartamentele care au vedere și perspectivă pentru că imaginea exterioară poate fi parte integrată din decorul din casă.

Lista avantajelor se oprește aici, pentru că seria de dezavantaje pe care le au camerele cu ferestre mari este ceva mai amplă decât cea a avantajelor.

Suprafețele de sticlă au o rată mare de transfer termic, ele putând genera efect de seră în interior sau pot fi principalele zone de pierdere a căldurii pe timp de iarnă. Problema se poate rezolva aproape 100% cu ferestre moderne cu o bună izolație, dar trebuie luat în calcul costul acestora, greutatea lor (mare și foarte mare, care trebuie inclusă în calculele legate de stabilitatea casei și de detaliile legate de fundație).

ferestre mari

Suprafețele mari de sticlă sunt, de obicei, destul de scumpe și necesită un montaj laborios și o mentenanță contantî. Ferestrele mari sunt fabuloase pentru o cameră, dar numai dacă sunt curate mereu!

O cameră cu ferestre mari are nevoie neapărată de draperii și perdele, de jaluzele sau ale sisteme care să oprească lumina și să ofere intimitate în interior. În plus amenajarea interioară pentru aceste camere poate să fie o provocare iar soluțiile decorative pot să fie complicate și mai puțin funcționale comparativ cu cele pentru o cameră cu ferestre normale ca dimensiune.

O alternativă excelentă pentru camerele cu ferestre mari sunt verandele și bacoanele largi, care oferă bucuria mediului exterior integrat în interior, dar cu mult mai puține complicații.

Sursa foto: thinkstockphotos.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply