Trucuri geniale pentru apartamente mici

0

Spatiul intr-o casa nu depinde de numarul metrilor patrati pe care ii ai la dispozitie ci de modul in care stii sa-i organizezi si de aceste trucuri geniale pentru apartamente mici sau case mici. In masura in care poti aplica aceste trucuri intr-o casa mica sau intr-o camera mica, vei vedea ca functioneaza. Puse in practica corect, aceste trucuri geniale pentru apartamente mici iti vor arata ca spatiul este doar o chestiune de perceptie, de organizare si de bune gestionare a ceea ce ai.

trucuri geniale (3)

Aceste trucuri geniale pentru apartamente mici nu inseamna ca vei face vreo minune in ceea ce priveste suprafata casei tale sau a apartamentului, ci inseamna ca vei putea sa profiti cu maxima eficienta de ceea ce ai.

trucuri geniale (2)Fa spatiul cat mai luminos cu putinta. Ochiul percepe doar ceea ce vede si nu poate ajunge acolo unde este intuneric. Deci foloseste culori luminoase, in masura in care se poate cu note stralucitoare, si lumineaza bine fiecare colt din camera. Coloreaza totul in alb, in galben dulce sau in tonuri foarte deschise de albastru ori lila. Totul, inseamna totul! Locul o sa para mai mare. Nu vei castiga nici un centimetru de spatiu in plus, dar totul o sa fie mult mai placut si mai confortabil. Totul cu o exceptie: podelele! O podea de culoare inchisă face peretii mai luminosi si spatiul mai mare.

O oglinda este mereu o alegere bune. Cu precizarea ca aceasta trebuie pozitionata perfect vertical pe perete, la o inaltime egala cu mijlocul ferestrei din camera respectiva. Efectul este minunat si nu da gres niciodata!

Usile mate din lemn masiv blocheaza spatiul si-l fractioneaza. Cea mai buna solutie este sa renunti la usi sau daca nu se poate asta sa folosesti usi cu ochiuri de sticla. Trucul genial pe care trebuie sa-l respecti este sa folosesti ochiuri mari. Cat mai mari! O alta solutie buna este sa folosesti usi glisante. Toate vor face o impresionata economie de spatiu si vor da sentimentul de organizare si ordine extrem de necesar intr-un spatiu mic si este unul din trucurile geniale pentru apartamente mici.

Mobilierul incorporat multifunctional este solutia ideala pentru apartamente mici. Piesele multifunctionale si mereu proportionale cu dimensiunea camerei sunt primele alegeri. Nu aglomera, nu bloca accesul catre persele de mobilier indiferent daca pentru asta trebuie sa renunti la unele piese. Nu aseza mobila doar pentru ca ai nevoie de ea. Daca nu este functionala, o piesa de mobilier nu este necesara. Daca nu poti ajunge usor, fara sa fie nevoie de sarituri peste obstacole, la un dulap, de exemplu, atunci acel dulap nu-ti trebuie!

Foloseste piese de mobilier fara colturi. Colturile sunt frumoase, dar nu sunt necesare si in nici un caz utile intr-un spatiu mic. Deci, unul din trucurile geniale pentru apartamente mici este acela de a reusi sa renunti la piesele coltoase, masive, grele. Mergi pe verticala, alege forme rotunde si ovale, de fiecare data cand se poate!

Sursa foro: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply