5 trucuri geniale pentru orice bucatarie

0

Bucătăria trebuie să fie organizată, funcțională și frumoasă, iar pentru a îndeplini aceste condiții fundamentale este nevoie să respecți cateva trucuri geniale.

architecture-1171462_960_720

Nu aglomera. Spațiul este uneori mai util decat locurile de depozitare. Deseori bucătăria este transformată într-un depozit de dulapuri cu scopul de a profita de fiecare centimetru de spațiu. Nu aceasta este soluția și nu asta înseamnă o bucătărie practică. Nu aglomera bucătăria cu tot felul de lucruri inutile. Teoria, care nu este doar o teorie și care ar trebui pusă în practică este aceea de a face curățenie temeinică în bucătărie le fiecare 3-4 luni și de a arunca lucrurile adunate în acest interval de timp și care nu și-au dovedit utilitatea. Nu spunem să arunci, doar de dragul de a face loc altor obiecte inutile, dar depozitele de borcane, sticle, pungi și cartoane nu au ce căuta în bucătărie. La fel si cu recipinetele de plastic cumpărate odata cu alimente. Toate acestea trebuie aruncate pentru a fi reciclate.

  • Contrastul cald – rece in bucatarie

Spațiul pe verticală este cea mai bună cale, dar o bucătărie cu pereții plini de dulapuri este sufocantă. În plus având spațiu la dispoziție vei aglomera tot felul de lucruri nu neapărat utile. Folosește rafturi deschise, dulapuri cu uși din sticlă și polițe pentru a valorifica spațiul vertical fără a abuza de această soluție. Ca să ai cu adevărat o bucătărie practică, în spatele rafturilor deschise și al polițelor este bine să folosești materiale care pot fi ușor curățate și întreținute.

Expune sticlăria și unele din obiectele de lucru din bucătărie. Ai, în felul acesta, un decor plăcut pentru bucătărie și spațiu de depozitare câștigat. Toate intrumentele d elucru din bucătarie au un farmec anume așa că este păcat să-l ascunzi. Există tot felul de siteme de agățat și de prins care pot fi extrem de utile și de frumoase.

Culoarea. Bucataria este un loc extrem de animat. Nu merge pe soluțiile de revistă care sugerează bucătări monocrome. Alege culoarea pentru că o bucatărie colorată este una vie și personală.

Deseori neglijată, lumina este esențială întro bucătărie și este unul din elementele esențiale dintr-o bucătărie. Contează atât sursele de lumină artificială, care trebuie să fie bine focalizate, intense, practice și plăcute dar și lumina naturală care trebuie lăsată să inunde bucătărie. Ai grijă ce fel de perdele alegi și mergi pe soluții simple practice pentru ca acestea să fie mereu perfecte!

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply