Trucuri pentru economie de spatiu

0

Economie – acesta este cuvântul cheie în amenajarea spațiilor mici. iată câteva dintre cele mai bune trucuri pentru economie de spațiu. Toate sunt utile fie că vorbim despre o casă mică, fie despre un apartament la bloc sau despre o garsonieră.

Trucuri pentru economie de spatiu (2)

♦ Integrează frigiderul în dulapurile inferioare ale garniturii.
♦ Pune sub blatul de lucru o masă extensibilă pe care o poți „trage” doar când ai nevoie, eliberând astfel spațiul din bucătărie. O masă pliantă atașată d eperete sau de zona din dreptul ferestrei poate aface același lucru (spațiul din dreptul ferestrei este mereu un loc ”risipit”).

♦ Un sertar poate deveni mult mai spațios dacă îl vei dota cu un sistem de compartimentare eficientă. Același lucru este valabil și pentru dulapuri: nu te zgârci să investești în diverse accesorii special concepute pentru eficientizarea spațiului de depozitare din dulapurile de bucătărie. Cutii, sisteme de agățat, sisteme pentru folosirea ușilor dulapurilor (poți agăța o gramada de lucruri, de la capace la tot felul de intrumente necesare în bucătărie).

♦ Finisajele în culori deschise (gresie, faianță, mozaic, travertin, panouri din sticlă colorată etc), pe lângă obiectele sanitare albe. Folosește sticlă mată, sablată, care asigură intimitatea necesară, dar oferă luminozitate. Lumina vine mereu la pachet cu iluzia de spațiu suplimentar.
♦ Amplasează polițe și dulapuri deasupra și respectiv dedesubtul căzii. Acestea pot fi realizate din gips carton și apoi pot fi placate cu același model / culoare de faianță cu care au fost îmbrăcați pereții. Vei putea depozita într-un mod pratic și frumos nu doar detergenții, șampoanele și soluțiile de igiena personală.
♦ Patul rabatabil, integrat în mobilierul din living. Până de curând, vedeam această piesă de mobilier doar în filme sau în revistele străine de amenajări interioare. Astăzi este în portofoliul multor producători de mobilă.

Trucuri pentru economie de spatiu (1)

♦ Zonele unitare, deschise – sufragerie, bucătărie, hol sunt mereu o soluție foarte bună pentru a câștiga și a face economie de spațiu. Zonele deschise par mai mari și pot fi mai ușor amenajate.
♦ Foloșește zona din dreptul ferestrelor, pervazul fiind un spațiu excelent pentru depozitare și organizare.
♦ Nu omite zonele de deasupra ușilor care pot fi locul perfect pentru spații de depozitare suplimentare.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply