Recompartimentarea spatiului interior

0

Recompartimentarea spațiului interior este una din cele mai frecvente soluții aplicate apartamentelor de bloc. Recompartimentarea este foarte eficientă pentru că permite adaptarea locuinței la nevoile reale ale familiei, poate aduce un plus de spațiu util, locuibil și poate trasforma un apartament standardizat într-o casă frumoasă.

recompartimentare

Recomartimentarea spațiului interior nu poate fi făcută la întâmplare. Este obligatorie analiza pereților și a elementelor interioare pentru ca acestea să nu aibă rol în susținerea și rezistența întregii structuri. Este obligatoriu aprobarea constructorului și a celor care cunosc cu adevărat structura clădirii, pentru că recompartimentarea spațiului interior impune de cele mai multe ori dărâmarea pereților interiori.

Pe de altă parte cei mai mulți dintre pereții interiori sunt din BCA deci îndepăratarea lor nu va prezenta probleme reale.

Care este strategia de recompartimentare. În primul rand fă un plan al casei care să arate clar ce preți pot fi modificați și care nu, dar și care sunt elementele care nu pot fi modificate: ferestrele, caloriferele, instalațiile sanitare, gurile de aerisire și altele. Recompartimentarea poate lua în calcul spațiile secundare reprezentate de debarale și cămări, zona dintre bucătărie și camera de zi pentru a realiza un open space, dar și includerea holului în ansamblu cameră de zi-bucătărie. O altă zonă care poate contribui la recompartimentarea spațiului interior este cea a balcoanelor, logiilor și spațiilor exterioare.

recompartimentareFiecare din aceste suprafețe are particularitățile sale, iar trasformarea lor în spații interioare, locuibile impune izolare, modificare și adaptare pereților. Un alt aspect care trebuie luat în calcul este spațiul util optim, necesar pentru fiecare încăpere, în așa fel încât să se asigure confortul locatarilor, rolul fiecărei încăperi și, abia în ultimul rând, componenta estetică a locuinței.

O altă cale o reprezintă plăcile de gips-carton sau pereții mobili, ca sunt soluții simple, care pot fi implementate chiar de către proprietar, cu puțină muncă de documentare în prealabil. Pereții de gips-carton pot masca instalațiile și cablurile, în vidul din interiorul lor, aducând astfel și un plus, din punct de vedere estetic.

Pereții mobili sunt simplu de montat, sunt o soluție pentru recompartimentarea casei, dar nu sunt potriviți pentru toate locuințele. Montarea trebuie să se facă atent, pentru a obține rezultate rezistente în timp. Montarea pereților mobili poate fi făcută cu ușurință de către proprietar. De cele mai multe ori se folosesc modelele pe șină, deci este necesară montarea unui dispozitiv pe rolă, pe tavan și pardoseală. Este același sistem folosit în cazul ușilor culisante, deci este nevoie de spațiu suficient pentru rularea peretelui.

Recomaprtimentarea spațiului interior este extrem de utilă, dar se va dovedi în final un succes, numai dacă va fi realizată cu maximă de eficiență și o foarte temeinică analiză anterioară demarării lucrărilor.

Un ultim sfat: ia în calcul inclusiv piesele de mobilier din casă, atunci când faci un plan de reacompartimentare pentru a nu fi pus în situația de a avea nevoie de piese noi de mobilier!

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply