De ce este o casa mica cea mai buna alegere

0

Vrei o casă a ta? Iata câteva argumente care arată de ce o casă mică este cea mai bună alegere. Mai mult, din punct de vedere statistic casele cele mai practice, cel mai des construite, dar și cele mai căutate sunt cele care au o suprafață locuibilă care se învîrte în jurul a 100-120 de metri patrați. Un apartament de trei camere la bloc are circa 75-80 de metri patrați și poate ajunge în blocurile noi, de lux până la 100 de metri pătrați.

Casă mică

Marea diferență între o casă mică și un apartament este funcționalitatea și imensul avantaj de a avea o bucată de pământ pe lângă casă și implicit o curte și o grădină. Cine nu a gustat din bucuria de a locui la casă cu curte, nu poate înțelege avantajele. Curtea și grădina sunt o mare cameră în plus pe care o poți folosi fie vară, fie iarnă și care completează la modul cel mai fericit casa mică. Aș putea chiar să spun că merită să-ți faci o casă mică doar pentru a economisi câțiva metri patrați depământ care să se adaugă la curtea și grădina ta.

Citeste si: Cum faci să fie funcțională casa de la țară

O casă mică este cea mai bună alegere pentru că îți poate oferi tot ceea ce înseamnă o casă pe pământ la prețuri rezonabile. Dacă vei alege cele mai bune soluții costurile pentru o casă mică pot să ajungă la valoarea unui apartament cu trei camere, inclusiv terenul de sub casă.

Citeste si: Avantajele caselor pe un singur nivel

O casă mică este cea mai bună alegere pentru că dacă este corect organizață și bine gândită îți permite amenajarea a trei camere, camera de zi, baie si bucătărie pe un singur plan. O variantă este soluția a două planuri, casa mică fiind organizată în parter și etaj (camera de zi, bucatarie și baie la parter și dormitoare la etaj), cu o supărafață locuibila de circa 100 metri patrați, pe o amprenta la sol de 50 de metri pătrați.

De ce este o casă mică cea mai bună alegere?

În primul rând cheltuielile pentru ridicarea unei astfel de case sunt mult mai mici. Există și situații în care costurile de construcție pentru aceste proiecte de case mici și moderne sunt mai mari, dar vin din materialele de foarte bună calitate folosite, materiale care sporesc eficiența energetică, ceea ce duce la amortizarea rapidă a costurilor.

Un alt avantaj care susține ideea că a face o casă mică este una din cele mai bune decizii sunt cheltuielile de întreținere mici. Costurile legate de încălzire sunt la rândul lor mult reduse. Este foarte simplu de a trece pe varianta de energie regenerabilă o casă mică (panouri solare sau încălzire geotermala a€“ care implică costuri pentru realizare, dar care se amortizează în decusr de câtva ani), cu beneficii reale pentru mediu și pentru propriul buzunar.

Citește și: Aproape tot ce conteaza despre proiectele de casa

Impozitul pentru o casă mică este mic, și miv rămâne pentru că oriunde în lume impozitul este raportat la suprafața casei.

Concepute cu maximă artenție, cu eficiență și luând în calcul sursele de energie alternativă, altele decât cele tradiționale, îți pot permite să construiești o casă mică în afară zonelor rezidențiale. Evident cosnturile sunt mai mari, dar pentru cei care urmăresc o evadarea sau un pionerat soluția este foarte bună și poată să oferen un confort echivalent cu cel au unui apartament în bloc.

Aparent pentru o casă mic există problema deficitului de spațiu. Aparent. Compartimentarea eficientă, ferestrele largi și, eventual terase și verande, fac dintr-o casă mică una foarte practică nu doar ca o casă de vacanță, ci și ca soluție locativa pentru o casă în zone orășenesti rezidențiale, unde prețul terenului este, de cele mai multe ori, o mare problemă.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply