Cum faci să fie funcțională casa de la țară

0

Casa de la țară nu este casa din oraș, așa că inevitabil, funcționalitatea casei de la țară este limitată de investiția făcută în amenajarea casei, de locul unde se află, de ce așteptări și planuri ai. Ideea este că o casă la țară, trebuie să rămână o casă la țară, iar funcționalitatea acesteia trebuie adaptată la necesitățile stricte, fără exagerări. În fond dacă în casa de la țară am avea exact confortul pe care îl avem în apartamentul din oraș, care ar mai fi farmecul casei de la țară?

casa de la țară (2)

Iată câteva idei, opinii și abordări pentru casa de la țară care să te ajute să te orientezi mai bine, să decizi corect și să-ți menajezi bugetul. Cele mai multe vin din experiența personală, din decizii pripite care s-au dovedit eronate, din abordări utile, efect al experienței și din bucuria rezultatelor.

Citeste si: Casa mică de la țară. De la vise la realitate

Nu fi pretențios. Casa de la țară nu-ți poate oferi confortul din oraș. Deci nu-ți face nervi în privința curățeniei din casă, a nisipului și pământului cărat pe picioare. Câinele va intra în casă, copiii nu știu să se descalțe la ușă, afară este praf, pământ și uneori noroi. Îți surâde ideea de a avea un depozit de papuci și pantofi pe pragul casei? NU! Deci, pune parchet lavabil, gresie și materiale care se curăță și se întrețin ușor. Covoarele nu sunt necesare! Este binevenită o mătură bună, un mop mereu curat și un aspirator.

Renunță la cadă și montează un duș. Este infinit mai practic, mai comod și mai ieftin. Scapi de o cheltuială importantă și faci și baia confortabilă.

casa de la țară

Fosa și conectarea la rețeaua de apă sunt condiții esențiale care fac casa de la țară funcțională. Dacă rețeaua de apă există, o fosă practică poate costa cu tot cu montare și transport, până la circa 5000 de lei, dar merită fiecare leu.

Cablul TV nu este necesar! Dacă pentru tine casa de la țară este un loc de relaxare, cablul Tv nu este necesar. Dacă este locul tău stabil, cablul intră pe lista cu amănunte care fac casa de la țară funcțională.

Citeste si: Casa la rosu sau casa la gri? Cea mai buna alegere

O sursă de încălzire este necesară pentru a face din casa de la țară un loc primitor în toate anotimpurile. Soluția cea mai eficientă este centrala pe lemne, economicoasă, eficientă și confortabilă, dar ai nevoie și de un stoc de lemne.

Nu exagera cu zona de legume și zarzavaturi. Plantează soiuri comune, rezistente, doar pentru consum. Nu fi perfecționist! Nu fi radical și mulțumește-te cu ceea ce poți TU avea nu cu ceea ce fac alții. În caz contrar îți vei strica sufletul și-ți vei da bugetul peste cap. Investește munca ta și a familiei tale. Este cea mai benefică investiție. Materialelel sunt mult mai ieftine decât crezi și oricine se pricepe să bată un cui!

Citeste si: Proiectul de arhitectura. Care este pretul corect

Plantează pomi rezistenți și trandafiri de grădină fără pretenții. Lasă iarba să crească natural și nu te complica cu gazonul, dificil de întreținut, mai ales dacă nu locuiești permanent.

Citeste si: Proiecte de case fara etaj cu 3 dormitoare

Amenajează casa simplu, astfel încât să fie satisfăcute necesitățile de confort ale familiei. Nu te complica cu detalii și amănunte, vopsește casa simplu, în alb, decoreaz-o cu plante și elemente rustice, fără să epatezi. Este inutil și fără rost. Aminește-ți permanent că este vorba despre casa de la țară!

Amenajează o sufragerie în grădină. Folosește lemn, plastic și imprimă-ți nota personală. Fncționalitatea trebuie să fie primul criteriu, nu eleganța.

Casa de la țară este locul de relaxare nu o bătaie de cap în plus așa că este esențial să minimalizezi necesitățile, să profiți de spațiu, de aer, de tihna și liniște.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply