Sufrageria din gradina. Cateva sfaturi practice despre mobila de exterior

0

Este vremea să muți sufrageria din casă, în grădină. Sufrageria din grădină este beneficiul uriaș al celor care au grădină, al celor care au petec de pământ pe lângă casă. Sufrageria din grădina este camera în plus unde le poți face pe toate cele pe care le faci și în casă, cu mici excepții.

Sufrageria din grădină are nevoie de mobilă de grădină, aceasta nefiind un moft, ci soluția cea mai simplă care îți extinde spațiul locuibil în exteriorul casei. Practic circa șase-opt luni pe an, din martie până în octombrie, mobilă de grădină își găsește utilitatea și rostul.

Citeste si: Cosuri de depozitare. Un model pentru fiecare colt din casa

Sufrageria din grădină prin mobilă de grădină trebuie să fie funcțională, comodă, practică, rezistentă și frumosa. Că să împlinești toate aceste condiții trebuie aleasă cu grijă. Cele mai folosite tipuri de mobilă de grădină sunt cele din fier forjat, lemn și ratan. Fiecare în parte are avantaje și dezavantaje.

Cea mai solidă este, de departe cea din fier forjat. O poți recondiționa ușor, o poți vopsi în ce culoare vrei. Dacă adaugi perne devine foarte confortabilă, dacă este corect și bine făcută. Un inconvenient este faptul că este grea, destul de scumpă și uneori poate să fie incomodă atunci când se pune problemă de depozitare.

sufrageria din grădină

Citeste si: Ingrijirea pomilor fructiferi vara

Mobila de grădină pentru sufrageria din grădină, confecționată din lemn este cea mai apreciată. Prețurile variază foarte mult, de la un producător la altul, după cum variază și calitatea. Cea mai bună soluție, conform principiului că suntem prea săraci pentru a cumpără lucruri proaste, este să investești în piese de calitate, care au o durată mare de viață. Mobilă de grădină din lemn trebuie întreținută, lăcuita și, eventual, vopsită periodic și are nevoie să fie depozitată în locui adăpostite în cursul iernii. Există și piese de mobilă de grădină din lemn care pot facă față iernii, chiar dacă sunt lăsate în exterior.

Ratanul este unul dintre cele mai populare materiale pentru mobili de grădină. Apreciat pentru rezistentă și stabilitatea sa, dar și pentru aspectul plăcut, natural, mobilerul din ratan este popular și datorită varietății de modele și culori în care este disponibil. Partea mai puțin plăcută este prețul.

Citeste si: Iunie 12 sfaturi pentru gradina

Nu în ultimul rând mobilă de grădină poate fi confecționată din materiale reciclate. Anvelopele, paletii și trunchiurile de copac sunt cele mai iubite soluții, dar a realiză piese de mobilă de grădină funcționale cere îndemânare, inspirație și puțin efort. Oricum merită din plin.

Piesele de mobilă de grădină se completează cu umbrele, mese pliante, un grătar de grădină, iar toate acestea împreună pot face din grădină casei tale, din terasă sau din verandă veritabila sufragerie din grădină, perfectă pentru toată familia.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply