Casa mica de la tara. De la vise la realitate

0

Cine nu visează la o casă la țară. Primul pas pentru îndeplinirea visului este să treci de la visul de a avea o casă la tară, la acela de avea o casa mică de la țară. În felul acesta visul poate deveni realitate. Ceea ce contează esențial pentru casa mică de la țară nu este dimensiunea acesteia, ci locul unde de află, suprafața terenului din jurul casei, calitatea solului, a aerului și a apei și fantastica ocazie de a avea un loc de refugiu, de evadare, o alternativă la orașul aglomerat, sufocat și saturat cu praf și noxe.

casa mică de la țară

Casa mică de la țară trebuie să fie funcțională, practică și comod de întreținut. A sta la țară, în weekend sau în concedii, sau pur și simplu pe perioada verii înseamă a sta mai mult afară, iar interiorul rămâne loc de relaxare și somn. Pentru aceste nevoi trebuie amenajată și gândită casa mică de la țară. Orice detalii trebuie reduse la minimum, investiția în materiale și amenajare trebuie să fie mică și confortabilă pentru bugetul tău.

Citeste si: Proiecte de case mari cu mansarda

Mic înseamnă mai mult. Amenajează o bucătărie de vară. Fie că vei folosi lemne – ceea ce este destul de complicat, fie că vei folosi butelie, bucătăria de vară trebuie să fie acoperită, fie complet fie măcar cu o pleoapa largă. Acoperită bucătăria de vară poate să fie sufrageria din grădină, locul în care toți din familie pot sta de dimineața până seara. Este admirabil să gătești în aer liber, să faci gemuri și dulcețuri, prăjituri și alte răsfățuri pentru ai tăi.

Casa mică de la țară nu este completă fără pomi fructiferi, grădina de zarzavat și flori. Parcelează spațiul și îmbogățește-l an de an. Plantează pomi, întinerește pomii care deja sunt. Plantează ierburi aromate (fă o grădină de ierburi aromate), hrean și plante medicinale. Grădina de la țară trebuie să fie productivă, indiferent cât de mică este investiția de efort pe care o faci. Nu-ți dori să faci totul dintr-o dată!

Citeste si: Proiecte de case economice

Cumpără o casă mică de la țară. Este esențial să aibă apă curentă, curent electric, acces rapid și lejer la drum și, evetual, un puț în curte. Pentru bucuria vacanțelor la țară o casă cu 1500-3000 de metri pătrați de teren este mai mult decât suficientă, dacă vrei să te ocupi de grădinărit, dacă vrei să ao spațiul tău, ”pământul tău”. Ține cont când alegi pentru că nu-i ușor de lucrat pământ și că toți acești metri pătrați trebuie îngrijiți! Dacă te simți depășit, amenajează un teren de tenis sau volei…. sau plantează pomi!

????????????

Citeste si: Casa mica este casa viitorului

Nu fă învestiții mari. Ridică și repară casa an după an. Efortul propriu este senzațional, iar materialele costă mult mai puțin decât crezi. Fă o strategie, un plan și respectă-l. Poți face dintr-un loc abandonat, o oaza de liniște și bucurie pentru familia ta, fără să faci credit la bancă, doar cu munca și imaginația familiei.

Nu fi perfecționist. Nu-ți dori să trăiești la țară ca la oraș. Nu trăiești într-o vilă, ci în casa mică de la țară!

Citeste si: Proiecte de case fara etaj cu 3 dormitoare

Bucură-te de zilele calme, de aer și trage-ți energie din munca simplă, după puterile și priceperea ta a pământului din jurul casei. Știi cât este de mare bucuria când pui în pământ o sămânță, iar din ea, după un timp, vei culege roade? Asta este ceea ce casa mică de la țară îți poate oferi!

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply