Pereti despartitori mobili. Avantaje si dezavantaje

0

Spațiul din casă poate să fie multifuncțional și poate să fie mult îmbunătățit și eficientizat prin utilizarea potențialului excepțional pe care îl au variantele de pereți despărțitori mobili. Că definiție se poate spune despre acești pereți despărțitori mobili că sunt montați în așa fel încât se pot deplasa pentru a formă, când este nevoie, un perete despărțitor între două zone distincte dintr-o cameră sau pot delimita două camere cu funcții diferite. Dintr-un anumit punct de vedere se poate spune că acești pereți despărțitori mobili sunt o variantă superioară și tehnică pentru glasvandul clasic.

pereți despărțitori mobili

Spre desosebire de glasvand potențialul dat de pereți despărțitori mobili permit realizarea unor configurații mai complicate decât o poate face soluția clasică, cu un minim de efort. Extrem de utili se dovedesc a fi acești pereți despărțitori mobili în camerele foarte mari, în garsoniere, în zonele open space, sau în zonele care comunică cu secțiuni de exterior, închise sau semideschise.
Potențialul acestor pereți despărțitori mobili permite delimitarea în zonă de dormit și zonă de zi, în cazul garsonierelor, închiderea bucătăriei în cazul camerelor open space, sau deschiderea/închiderea unei camere spre exterior, dacă acesta continuă cu o verandă, cu o terasă acoperită sau cu o zonă exterioară.

Pot există și pereți despărțitori mobili din sticlă, care sunt formă superioară și rafinată a acestor soluții de organizare interioară.

Acești pereți despărțitori mobili pot ține loc de ușă, fiind o alternativă interesantă  și originală pentru separarea a două camere, având în plus avantajul că pot ajusta spațiul în funcție de nevoie, rapid și fără  nici o dificultate.

Citeste si: Compartimentarea casei. Idei de la arhitecti

Ceea ce este de remarcat, că un avantaj în plus, pentru aceste posibilități oferite de pereți despărțitori mobili, că idee integrată în decorul camerei, este că se pot adapta foarte ușor la toate volumele, că pot fi modelați după spațiul existent, dar și că pot fi plani sau curbați și pot modela un interior foarte simplu.

Extrem de practici pentru camerele open space soluțiile oferite de pereți despărțitori mobili nu mai că definesc strict zonele, lasă spațiul fluid și conferă o mai mare deschidere, dar pot izola o zonă de dormitor într-o garsonieră sau pot compartimenta în două camera copiilor.

Citeste si: Extinderea casei. Ce este esential

La capitolul dezavantaje se poate notă pentru pereți despărțitori mobili faptul că nu pot izola cu adevărat spațiul, că nu asigură o separare reală ci doar o compartimentare parțială. Sistemul de fixare și cel care asigură deplasarea pentru acești pereți mobili implică șine amplasate în podea și tavan, precum și un sistem de scripeți care permite deplasarea pentru acești pereți mobili. Există sisteme care pot masca structurile, dar acestea trebuie eliberate la deplasarea pereților.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net / ©imagewell10/Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply