Cum faci din pod o mansarda locuibila

0

La prima vedere pare foarte complicat sa transformi un pod in mansarda locuibila, in fapt este mult mai usor decat pare. Complicate si mai costisitoare sunt sistemele de iliminare (ferestrele) si cele care asigura izolarea podului pentru a-l transforma in mansarda locuibila. Restul detaliilor necesare pentru a face mansarda locuibila sunt accesibile si depind mult de gusturile si de nevoile tale. Transformarea podului in mansarda locuibila se poate face in cativa pasi simpli, iar avantajele sunt majore pentru ca poti avea un spatiu locuibil suplimentar.

mansarda locuibila

Citeste si: Proiecte de case mari cu mansarda

Primul pas este realizarea unui plan. Cere sfatul unui specialist pentru ca detaliile variaza de la un pod la altul si sunt multe amanunte de care trebuie sa tii seama astfel incat viitoarea mansarda locuibila sa fie practica si eficienta. Inainte de a achizitiona materialele necesare si de a va apuca de treaba, este obligatoriu sa ai un plan si sa stii exact ce scop o sa aiba mansarda locuibila.

Proiectul mansardei locuibile trebuie sa contina si modul in care vor fi orientate ferestrele. Este foarte important ca sursa naturala de iluminat sa fie amplasata corespunzator intr-o astfel de incapere deoarece ferestrele nu vor fi orientate normal, ci vor fi orientate in functie de modul in care este dispus acoperisul.

Tranformarea podului intr-o incapere locuibila presupune existenta unei foarte bune termoizolatii. Asa ca este foarte important sa izolati termic acesta incapere, cea mai potrivita solutie fiind, dupa cum afirma specialistii, folosirea vatei minerale. Este cea mai buna alegere in raportul pret, calitate, eficienta termica.

Citeste si: O mansarda cu stil

mansarda locuibila (1) - CopyCompartimentarea trebuie facuta cu materiale usoare si trebuie realizata in functie de destinatia pe care vrei sa o aiba mansarda locuibila dar si de calea de acces in mansarda si de pozitia surselor de lumina naturala.

Citeste si: Idei de amenajare pentru mansarde

Este important sa alegi podelele potrivite. Nu te complica cu solutii costisitoare. Cel mai bine alegi scanduri de brad. Arata bine, sunt durabile, iar lacuite si data cu bait sunt o frumusete.

Citeste si: Mansardarea unei case vechi. 4 detalii esentiale

Accesul in mansarda locuibila – detaliul pe care l-am lasat intentionat la urma este unul esential cand vine vorba despre amenajarea mansardei.

Daca ai posibilitatea de a face o scara clasica este perfect, daca nu poti face o scara retractabila. Chiar daca folosesti o scara simpla sau retractabila conteaza mult ca panta acesteia sa fie lina, pentru a fi usor sa cobori si sa urci. Oricum sunt nenumarate solutiile pe care le poti avea pentru a face o cale de acces usoara si confortabila (fara costuri exagerate) catre mansarda locuibila. Ceea ce trebuie sa stii este ca uneori mansarda locuibila poate avea o cale separata de acces, dar si una prin interiorul casei.

Sursa foto: hepta.ro /

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply