Sfaturi pentru zugravirea locuintei

0

Unii sunt in concediu, altii isi zugravesc casa. Pentru cei din urma am cele mai bune sfaturi pentru zugravirea locuintei.

Sfaturi pentru zugravirea locuintei (2)

Sa-ti zugravesti casa singur este, in prezent, mult mai usor decat era acum 10 ani. Vopselele si materialele sunt atat de bune, variantele pe care le ai la dispozitie atat de numeroase incat groza zugravitului a disparut. Poti sa-ti zugravesti singur casa fara ca in urma sa ramana un dezastru irecuperabil. Una peste alta: daca te bate gandul, ia in calcul aceste sfaturi pentru zugravirea locuintei si treci la treaba fluierand. Este simplu!

O parte din aceste sfaturi pentru zugravirea locuintei sunt rezultatul experientelor prin care am trecut eu, altele le-am adunat de la cei care m-au invatat pe mine ce si cum sa fac. Cert este ca este mult mai simplu decat crezi si rezultatele depasesc toate asteptarile.

Sfaturi pentru zugravirea locuintei (3)Cea mai importanta etapa pe care o ai de depasit este sa alegi culoarea si timpul de vopsea. In ceea ce priveste culoarea este recomandat sa gasesti mostre de culoare si sa-ti imaginezi printre gene cum o sa fie in final.

Nu te decide din prima, alge, cauta solutii si incearca pana gasesti culoarea optima. Culoarea peretilor trebuie sa fie in acord cu stilul casei tale, cu mobila si nuanta acesteia si sa-ti faca inima sa vibreze (placut). Tine cont ca evaluarea culorii trebuie facuta intr-o zi cu soare, numai cu ajutorul luminii naturale. Nuantele variaza mult daca sunt expuse la lumina artificiala sau daca sunt evaluate intr-o zi cu cerul acoperit.

Citeste si: Albastrul in decorarea casei. Sfaturi practice

Pe lista cu sfaturi pentru zugravirea locuintei la loc de cinste este recomandarea de a nu folosi o singura culoare in toata casa. Nu este foarte gresit sa folosesti o singura culoare, dar o casa prinde viata cu ajutorul culorii, iar doua culori fac mai mult decat una. Alege culori in acord, eventual din aceiasi paleta cromatica, joaca-te cu nuantele si fa combinatii de culori. O sa descoperi singur solutia ideala. Tine cont ca o culoare deschisa va domina vizual spatiul, iar cea inchisa va crea un efect de accent. Pentru tavan poti folosi o nuanta mai inchisa pentru a obtine un interior mai primitor si una mai deschisa pentru crearea unui sentiment de spatiu aerisit.

Sfaturi pentru zugravirea locuintei (4)Nu te teme de combinatiile care “nu se fac”, nu aborda problema culoare dupa canoane si reguli. Imaginatia si bucuria ta in fata unei culori sau a unei combinatii este cea care conteaza si singura lege.

Documenteaza-te si fa teste cu privire la tehnica de a zugravi. Este unul din cele mai bune sfaturi pentru zugravirea locuintei pe care il poti primi. Exista imprimarea cu sabloane, zugravirea cu linii verticale, tufuirea, modularea sau invechirea. Verifica metodele de finisare si invata-le. Sunt foarte importante.

Citeste si: Decor rosu

Stabileste cata vopsea iti trebuie si, daca folosesti vopsea colorata, tine cu sfintenie codul culorii pentru a o putea prepara din nou, daca ai nevoie de mai multa. O regula generala spune ca o suprafata plana necesita, de regula, aproximativ trei litri de vopsea pentru fiecare 12 metri patrati. Cantitatea se multiplica cu numarul de straturi pe care il vei da, asa ca stabileste si asta.

Una din tehnicile foarte bune, mai ales in cazul culorilor deschise este sa dai sub culoare o mana de alb. Este unul din acele sfaturi pentru zugravirea locuintei pentru care ii multumesc lui nenea Vasile. Peretii mei sunt stralucitori, luminosi si colorati!

Sfaturi pentru zugravirea locuintei (1)Aduna mobila in centrul camerei si protejeaz-o cu o panza. Lumea foloseste plastic, dar nu-i recomandat. In camera in care se zugraveste se face multa umezeala, iar mobila acoperita cu plastic se abureste si se poate pata.

Citeste si: Secretele caselor frumoase

Unul din cele mai sincere sfaturi pentru zugravirea locuintei este acela de a curata peretii. Cea mai buna solutie detergent de vase (putin) si apa. Este indepartata murdaria, praful si grasimea. Repara fisurile, crapaturile si urmele denivelate cu glet, apoi, dupa ce se usuca, niveleaza cu glaspapir. Vopseste numai cand peretii sunt perfect reparati, curati si, mai les, uscati.

Foloseste banda adeziva de hartie pentru a delimita zonele aflate in vecinatatea suprafetelor care urmeaza a fi vopsite: ramele geamurilor, intrerupatoarele, plinta, tocul usii, tavanul. Nu-i foarte greu si te scapa de dezastrul de a face curat, dupa zugraveala.

Printre cele mai bune sfaturi pentru zugravirea locuintei pe care le-am primit este si acela de vopsi de sus in jos. Tavanul, partea de sus a peretilor si baza. Vopseste mereu din aproape in aproape.

Citeste si: Casa colorata. Cele mai bune idei

Tine minte si aceste sfaturi pentru zugravirea locuintei care valoreaza aur curat! Nu incarca peria cu multa vopsea. Nu vei zugravi mai bine. Subtiaza vopseaua si aplica mai multe straturi. Rezultatul este perfect chiar si pentru cei care nu au tinut niciodata in mana un trafalet si care chiar si asa s-au decis sa-si zugraveasca singuri casa!

Sursa foto: ©virtua73/Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply