Casa colorata. Cele mai bune idei

0

casa colorata (4)O casa colorata este o casa vie. Coloreaza-ti casa si vei avea o viata colorata. Culoarea este parte din viata noastra si daca traiesti intr-o casa colorata atunci viata o sa fie mai frumoasa.

Deseori ne temem de prea multa culoare, ne este frica sa traim intr-o casa colorata, dar laudam si admiram fotografiile din interioarele foarte colorate si ne imaginam ca o casa colorata este rezultatul unor tehnici pretentioase si ca este rezervata doar celor care isi pot indeplini visurile. Asa ca in loc sa traim intr-o casa colorata ne limitam la culorile traditionale, la griuri si bejuri, adaugand pete de culoare care, oricat ar fi de stralucitoare  nu reusesc sa coloreze casa cu adevarat.

Daca intelegi avantajele pe care le aduce o casa colorata si vrei sa-ti colorezi viata, iata care sunt cele mai bune idei.

Increde-te in instinctele tale. Fiecare om are pasiunile lui si implicit culoarea preferata. Daca ai o culoare preferata, o nuanta care iti place in mod special si un stil preferat de ce nu ti-ai colora casa in aceste culori? Sa traiesti in casa colorata dupa gustul tau este o fericire. Concluzia: indrazneste si foloseste culori tari, calde, intense si vii. Culoarea este o haina, este o sursa de energie si un stimulent atata vreme cat este in armonie cu pasiunile tale.

Citeste si: Albastrul in decorarea casei. Sfaturi practice

Adopta culoarea treptat. Iti place rosul intens? Nu trebuie sa colorezi toti peretii in rosu intens, dar poti incerca sa pui pe unul din pereti culoarea care iti place. In felul acesta te vei bucura de casa colorata pe care o visezi fara sa depasesti limitele. In ceea ce priveste limitele acestea sunt bariere pe care le asezam singuri in drumul nostru. In fapt limitele sunt foarte largi sau nu exista.

Citeste si: Culorile casei tale iti dezvaluie personalitatea

casa colorataEchilibreaza cu nuante neutre. Daca te-ai eliberat de angoase si canoane si ai inteles beneficiile pe care le aduce o casa colorata ia in calcul ca orice excese pot fi echilibrate cu nuante neutre. marele beneficiu al nuantelor neutre este ca vor temepera culorile tari si intense, adaugand in egala masura stralucire si intensitate acestora.

Citeste si: Decor rosu

Accesorizeaza cu prudenta. Casa colorata trebuie decorata cu multa prudenta, dat fiind faptul ca orice culoare intensa este “voluminoasa” si ocupa spatiul vizual. In consecinta toate detaliile si piesele de mobilier intr-o camera colorata trebuie bine gandite, bine alese si, mai ales, bine armonizate. Pastreaza camera cat mai libera, nu o incarca inutile si vei avea un motiv in plus sa te bucuri de casa colorata.

122RFOCopiaza combinatiile tari din natura. Dupa cartile de decoratiuni interioare exista combinatii de culori care nu se fac pentru ca se spune ca nu s epotrivesc sau nu sunt in armonie unele cu altele. Eronat. Cele mai frumoase flori, cele care te bucura si-ti aduc zambetul pe buze sunt cele care incalca legile si combina culori care “nu s ecombina”. Evident nu trebuie sa exagerezi, dar poti sa asociezi culori care iti plac, chiar daca aceste combinatii apar la capitolul “nerecomandat”. casa colorata este casa ta, nu casa celor care fac revistele de decoratiuni….

Citeste si: Indrazneste si foloseste mobila rosie

Incalca regulile. Cine spune ca turcoaz si rosu mandarine nu pot impreuna? Cine spune ca rosul si verde nu se tolereaza sau cine ma poate opri sa am o bucatarie rosie ca focul? Casa colorata este casa unde traiesc pasiunile, emotiile si visele tale, deci combinatiile de culori sunt culorile tale tot asa cum o casa colorata este cea care te reprezinta pe tine!

Sursa foto: hepta.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply