Decor rosu. Vibratii si indrazneala

0

Decor rosu (6)Un decor rosu sau un decor cu accente rosii este garantat un decor vibrant, energic si indraznet. Culmea este ca un decor rosu poate sa fie in egala masura un decor cald, senzual si exuberant.

Rosu este o culoare puternica, iar in functie de nuanta si de modul in care este folosit in casa temperatura acestei culori poate varia de la fierbinte, la adieri blande.

Un decor rosu este potrivit pentru amenajarile interioare numai daca este folosit in mod echilibrat si in locurile potrivite.

Fiecare culoare dominanta intr-o camera are un anume efect, iar despre rosu se poate spune ca pe langa faptul ca determina cresterea poftei de mancare are si efecte asupra psihicului si fizicului uman. Rosu creste presiunea sanguina, creste ritmul cardiac, dar si activitatea cerebrala.

Citeste si: Indrazneste si foloseste mobila rosie

Un decor rosu are cateva reguli care sunt importante, pentru ca respectate, exploateaza potentialul de energie pe care il are culoarea rosie si pune in efervescenta locul in care este folosita.

Decor rosu (7)Un decor rosu nu se foloseste niciodata in camerele mici pentru ca le micsoreaza vizual, iar cele mai bune efecte se obtin atunci cand rosul este folosit impreuna cu alte culori, in proportii inegale.

Un decor rosu o sa fie cel in care aceasta culoare este dominata, iar daca este folosita ca accent o sa fie culoarea de contrast.

Citeste si: Peretele cu fotografii

Decor rosu (5)Decor rosu poate insemna un perete rosu sau pereti rosii. Solutia este una radicala, plina de energie si este foarte potrivita pentru camerele sociale, mari si foarte luminoase. Decorul unei camere cu pereti rosii trebuie organizat cu atentie si multa inteligenta in culorii neutre, cat mai uniform.

Nuanta aleasa pentru pereti este esentiala, un ton prea dur putand da disconfort. Daca vei colora in rosu un singur perete acela o sa fie zona de accent din camera, care o sa ofere ambiantei perspectiva, adancime si echilibru in conditiile in care restul detaliilor de decor vor fi alese cu atentie pentru a nu incarca si pentru a echilibra greutatea unui perete rosu.

Citeste si: Portocaliu si albastru, scheme de culori si idei

Decor rosu inseamna insa cel mai des accente de culoare, situatie in care rosul este provocator, vesel, tonic si da vitalitate incaperii. Evident nuantele, intensitatea culorii si luminozitatea acesteia sunt esentiale si pot modifica complet decorul cu minime variatii. Mici piese de decor, perne sau textile, obiecte din ceramica, draperii sau covoare rosii sau chiar corpuri de mobilier pot fi integrate cu succes intr-un decor rosu.

decor rosuCiteste si: Magie neagra. Decor cu un perete negru

Mobila rosie, in piese unice sau ca decor rosu general, este una din cele mai indraznete moduri de a folosi rosu in amenajari interioare.

Mobila rosie este remarcata imediat si pune intr-un con de umbra toate celelalte elemente de decor dintr-o camera. De aceea, atunci cand vrei sa creezi un decor elegant, echilibrat si clasic, tine cont ca rosul sa nu intre in conflict cu celelalte elemente de design. Nu poti sa folosesti mai multe tonuri de rosu, dar nici texturi acide si intense concomitetnt. Griurile, albul, negrul si tonurile delicate de bej sunt cele mai bune combinatii pentru piese de mobilier rosu.

Un decor rosu se face remarcat atunci cand elementele care il definesc sunt folosite cu maxim echilibru si cu multa zgarcenie.

Citeste si: Combinatii de culori indraznete pentru casa ta

Un decor rosu se poate folosi in orice camera. Merge bine in camera de zi, dar este foarte potrivit si pentru dormitor, dining, baie si chiar si pentru camera copiilor, dar cu moderatie si combinat cu alte culori.

Sursa foto: hepta.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply