Sfaturi pentru bradul natural

0

Oricâte oferte de de brazi artificiali ar există pe piață, oricât de stufoși, simetrici și colorați ar fi, tot tânjești după un pom natural de Crăciun, că așa ai fost învățată în copilărie. Dacă vrei să te bucuri până la anul de el și să nu aspiri una-două ace de brad de pe covor, iată ce ai de făcut, din momentul în care pleci la cumpărături:

JanConstantine_1271620_NordicGreyChristmasCelebrat
Sursa: JanConstantine_1271620_NordicGreyChristmasCelebrat

Oricât ar lasă comerciantul la preț, dacă are chiar și câteva rămurele veștejite, nu-l luă. Iar dacă arată bine la prima vedere, fă-i testul rezistenței: ridica-l un pic de la sol și bate cu trunchiul în pământ de câteva ori. În funcție de câte rămurele i-au căzut în timpul acestei operațiuni o să-ți dai seamă dacă îl vrei sau nu.

Dacă de la locul achiziționării și până acasă faci mai mult de 15 minute, iar bradul va fi legat în exteriorul mașinii, roagă comerciantul să ți-l înfășoare. Sau leagă-l de jur împrejur cu sfoară. Poziționează-l cu coadă spre sensul de mers. Toate aceste operațiuni sunt menite să păstreze integritatea bradului până la destinație.

Dacă respecți tradiția și aștept până în Ajun cu globurile și beteală, atunci ai grijă mare de brad cât timp îl depozitezi: ideal ar fi să-l ții înfășurat, pe un balcon răcoros, ferit de soare și cu apa la „radacina“.

Ideal ar fi să stea cât mai departe de o sursă de căldură și să aibă loc suficient să poată „respira“.  „Uda“-l din plin odată ce l-ai adus în casă.

Un brad poate să consume și patru litri de apa în primele zile de la montare. Că să-l ajuți să bea mai bine, tăie-i 1,5-2 cm din bază cu ajutorul unei pânze de bomfaier. Încearcă să faci tăietură dreaptă, o să ai un brad mult mai stabil. Ai grijă că mereu nivelul apei din vas (poți folosi un borcan mare) să depășească bază trunchiului.

Și dacă ai animale de casă, îți mai dăm un pont: au apărut în comerț diverse „cuverturi“ pentru suportul bradului. Nu numai că arată foarte elegant, dar mai împiedică și animăluțele să bea din apa bradului (dacă vasul este suficient de larg încât să le-o permită).

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply