Secretele ingrijirii pomilor din curte

0

Secretele ingrijirii pomilor (2)

Dacă ai curte, ai și pomi. Iată care sunt câteva din cele mai simple și mai utile din seceretele ingrijirii pomilor din curte.

♥ Pomii tineri nu trebuie niciodată tăiați, tunși sau formați înainte de a împlini cinci ani. Prima tăiere, de formare a coroanei, se face abia după ce pomul împlinește cinci ani.
♥ Ciupercile care cresc pe tulpina copacilor trebuie îndepartate. În plus pomii trebuie tratați împotriva fungilor. Dacă nu faci asta pomul va muri.
♥ Pomii se toaletează mereu numai atunci când sunt în repaus vegetativ, toamna sau primăvara. Tăieri și formari ale coroanelor se pot face și iarna, în zilele calde, numai dacă nu urmează o noapte geroasă.
♥ Când alegi un copac pentru grădină documentează-te. Contează modul în care își intinde rădăcinile și în funcție de asta îl plantezi mai aproape sau mai departe de temelia și fundația casei, contează ritmul de creștere (unii cresc lent, alții foarte repede) și contează și calitatea solului, pentru că în funcție de aceasta își va putea întinde rădăcine. Ia în calcul și înălțime până la care vor crește pomii pe care îi plantezi și gândește-te dacă îți convine sau nu, dacă este sigură sau nu.

♥ Copacii cu creștere rapidă sunt o tentație pentru curtea ta. Ceea ce nu-ți spun cei care vând astfel de pomi este că ei sunt foarte instabili și se prăbușesc foarte ușor.
♥ Pomii trebuie fertilizați, dar fertilizatorul nu se alege în funcție de soiul pomului, ci în funcție de sol și de cantitatea de apă din sol.
♥ Pomii trebuie udați, mai ales în primii lor ani de viață când structura rădăcinilor este imatură.
♥ Ține conmt de faptul că sistemul de rădăcini pe care le are un pom este proporțional cu dimensiunea coroanei. Cu un amendament. Când fasonezi și tunzi coroana rădăcinile rămân la fel. Deci rădăcinile vor fi mai ramirficate și mai întinse decât este coroana.

♥ Nu aduna toate frunzele care cad. Frunzele sunt parte din modul în care un pom își reciclează nutrienții!

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply