Pomi de gradina. Cei mai frumosi

0

O grădină nu-i grădină adevărată dacă nu are unul-doi pomi de grădină. Nu vorbim despre pomi fructiferi, ci despre pomi decorativi care pot da un farmec special gradinii și o pot înnobila. Ceea ce este important este ce pomi de grădină alegi și care sunt cei mai frumoși.

Citeste si: Pomi de umbră

Este foarte important de spus când vine vorba despre pomi, indiferent dacă sunt pomi de fructe, de umbră sau de decor, cum este cazul celor despre care povestim aici, să alegi pomul potrivit pentru locul potrivit. Contează calitatea și proprietățile solului, locul unde este amplasat, câtă lumină primește și dacă terenul este sau nu în panta (atât pentru rezistența pomului cât și pentru felul în care se drenează apa în sol).

pomi de grădină (1)

Când alegi oricare din acesti pomi de grădină, despre care noi credem că sunt cei mai frumoși trebuie să ții cont de toate aceste detalii.

Toți pomi de grădină au un puternic rol decorativ, oferind personalitate, estetică și stil unei grădini, dar și umbră, fluturi, arome plăcute, relaxare și bucurie.

Magnolia – este de departe unul din cei mai frumoși arbori ornamentali. Face parte din categoria foioaselor şi aparţine unei familii de plante care conţine numeroase specii, numai în România întâlnindu-se zece dintre acestea. Este originar din Asia. Una din detaliile mai puțin știute este că are nevoie de soare și după ce înflorește, florile uscate trebuie îndepartate, atât cât s epoate pentru a stimula înflorirea anul următor.

Citeste si: Plantarea arbustilor fructiferi primavara

Arţarul japonez (Acer Palmatum ‘Garnet Dissectum’), este copac cu frunze fine și roșii, unele soiuri putând avea frunze purpurii sau galbene. Nu cresc foarte înalți, cel mult până la doi metri și sunt ideali pentru limita curții sau pentru gradinile mici. Cresc încet și pot fi pastrati în vase mari, chiar și pe terase.

Citeste și: Cinci sfaturi pentru ingrijirea magnoliei

Cireşul japonez este unul dintre copacii care fac flori fără să mai lege rod, dar florile dureaza ceva mai mult decât la pomii fructiferi și sunt extrem de frumoase. Și fără flori cireșul japonez este o bucurie prin frunzișul bogat de un verde inens. Rolul decorativ continuă și toamna când frunzele verzi ale pomului se colorează spectaculos.

Citeste si: Catina de gradina

Păducelul este un copac decorativ cu ramuri lungi, cu spini, frunze căzătoare verzi şi coroana conică. Păducelul, unul dintre cei mai frumoşi pomi de grădină, înfloreşte în mai şi nu atinge mai mult de 5-6 metri înălţime. Dacă este tuns periodic, păducelul poate fi folosit şi pentru formarea gardurilor vii.

Pe lista cu pomi de grădină liliacul nu avea cum să lipsească. Liliacul din grădină are tulpină subțire, deseori multiplă, coroană bogată și înaltă, iar florile, în ciorchine, sunt foarte parfumate și pot fi de la albe la violet închis. Există și liliac cu flori roz, dar este mai rar și depinde în bună măsură de aciditatea solului.

Citeste si: Gutuiul japonez

Un pom de grădină cu totul special este gutuiul japonez, un gen al familiei Rosaceae, care cuprinde mai multe soiuri de arbuști fructiferi care înfloresc primăvara. Fructele pe care le face gutuiul japonez au formă gutuilor autohtone, dar mult mai mici, au gust acru intens și cu un conținut foarte ridicat de vitamină C, minerale și pectină. Gutuiul japonez înflorește primăvară devreme, fiind printre primii arbuști care înfloresc. Are florile de culoare roz intens, solitare sau în inflorescențe.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply