Cinci sfaturi pentru ingrijirea magnoliei

0

Magnolia este una din cele mai potrivite alegeri pentru grădinile mici, din zonle urbane, iar aceste sfaturi pentru îngrijirea magnoliei vin să te ajute să ai o plantă sănătoasă și frumoasă.

sfaturi pentru îngrijirea magnoliei (1)

Oricine poate crește și îngriji o magnolie, atâta vreme cât ține cont de aceste cinci sfaturi pentru îngrijirea magnoliei.

1. Magnolia se plantează toamnă, înainte să vina frigul. Cele mai mari sanse ca micul copăcel să se prindă este plantarea toamna. Magnolia se poate planta și primăvara dar sansele să ai un copac rezistent scad. O poți ține în ghiveci, un an și o poți planta în toamna viitoare, dar  neapărat înainte să înfloreasca Forsythia. După, este prea târziu.

2. Magnolia trebuie plantată într-un loc ferit de cureți de aer, în care bate soarele, de preferat pe lângă clădiri sau ziduri că să profite de căldură radiată de pereți. Magnolia evoluează bine în zone calde, cu un climat blând, cu ierni puțin geroase, iar iarnă are nevoie de protecție la rădăcină.

Citeste si: Plante aducatoare de noroc

3. Solul este esențial pentru o magnolie frumoasă și rezistentă și este unul din cele cinci sfaturi pentru îngrijirea magnoliei. Magnolia se simte bine în solurile ușor acide și urăște solurile calcaroase.

4. Magnolia are nevoie de soare, mai ales dimineața, dar preferă locurile cu semi-umbră. Magnolia nu suportă soarele aspru al zilelor de vară fierbinte dar iubește căldura de vară, așa că dacă o vei planta astfel încât să stea în umbră la miezul zilei vei avea un copac minunat.

5. Unul din cele mai importante sfaturi pentru îngrijirea magnoliei este cel legat de umezeala din sol și regimul udărilor. În groapă de plantare se pune un strat de nisip sau pietriș că să preveni stagnarea apei, care poate duce repede la distrugerea rădăcinilor. Groapă trebuie să aibă dimensiunea pachetului de rădăcini, astfel încât acestea să nu fie înghesuite sau presate la plantare. Groapă se acoperă cu pamanutul scos, amestecat în părți egale cu pământ din frunze de pădure.

Citeste si: Plantarea arbustilor fructiferi toamna

Magnolia se udă bine la plantare, atât la final, cât și în cursul plantării în două rânduri. Primăvară și vară magnolia se udă o dată pe săptămâna, dacă nu plouă suficient. Plantă are nevoie de circa 5-7 litri de apa în sezonul cald, în fiecare săptămâna, iar în zilele caniculare de 2-3 litri de apa în fiecare zi.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply