Regal floral cu Amaryllis

0

regal floral

Regal floral – Dacă spaţiul căminului tău respiră un aer nobiliar, atunci trebuie să afli cum îl poţi evidenţia şi îmbogăţi cu ajutorul rafinat al florilor.

Alege pentru acest aranjament o vază înaltă, mată, cu linii simple şi culori pale. Încăperile aristocrate implică o anumită armonizare cu florile şi vasul care le vor însufleţi. De aceea, poți opta doar pentru flori al căror rafinament izvorăște din vremuri regale şi care se regăsesc neapărat pe bătrânul continent. Noi am ales frumoasele Amaryllis.

Vezi cum poți crea un Decor cu flori de violete

Pași de urmat
1. La realizarea acestui regal floral vei avea nevoie, în afară de materialele necesare, şi de o mână de ajutor. Întrucât tijele de Amaryllis sunt groase şi lungi, vei avea nevoie de cineva care să le ţină strânse, pentru ca tu să le poţi lega cu ajutorul unei benzi de hârtie adezivă.

2. Pune buretele vegetal în glastră; este important ca peste marginea vasului să rămână o bordură de burete de aproximativ 2 cm, care te va ajuta mai târziu. Introdu tijele florale în burete cât se poate de lent şi cât mai în centru.

3. Următorul pas presupune introducerea în plan a ramurilor contorsionate de salcie pe lângă tijele de Amaryllis. Este important ca acestea să fie chiar lângă flori, pentru ca ansamblul să aibă o formă de coloană fără să se extindă prea mult în laterală, ci doar să fie completat cu lunii unduitoare.

Citește despre Garoafa – vedeta florilor

4. Acel rest de burete vegetal te va ajuta să fixezi în partea bazală rămurelele gri de Calocephalus, pe care le vei ordona echilibrat de jur-împrejur, astfel încât să formeze o bordură dantelată.

5. Pentru a finaliza acest regal floral, capitonează baza cu o pătură de muşchi vegetal şi adaugă o fundă realizată din ramuri contorsionate de salcie. Acest ornament din ramuri îl vei fixa cu ajutorul unei sârmuliţe direct în burete.

Materiale necesare
Decorațiuni și accesorii: vas antichizat, burete vegetal
Plante: ramuri de salcie, 3 fire de Amaryllis, Calocephalus, muşchi vegetal
Cost orientativ: 120,00 lei
Timp de execuţie: 45 minute

regal floral

Află Cum te poți abona la revista Casa și grădina

Articol apărut în revista Casa şi grădina
Producție: Carli Marian
Foto: Corneliu David
Locație: Carol Parc Hotel

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply