Decor cu flori de violete

0

decor cu flori de violete

Decor cu flori de violete – Dacă vei pregăti o masă festivă sau dacă pur şi simplu vrei să mai păstrezi puţin aerul de sărbătoare, decorează încăperea cu un astfel de aranjament floral în nuanţe azurii.

Ai nevoie de:
• patru violete mini albastre la ghiveci
• patru măști albastre de ghivece
• patru lumânări lungi, subțiri, albastre
• ramuri îmbrăcate de licheni
• o bucată de burete vegetal
• un suport de lemn

Citește și Cum se ingrijeste violeta africana. Sfaturi utile

Aranjamentul pe care ţi-l propun este unul simplu de creat deoarece este compus din patru elemente identice. Elementul de bază este realizat dintr-un vas de sticlă azuriu, o violetă mini şi o lumânare subţire. Pentru conceperea aranjamentului ai nevoie de o bucată de burete vegetal pe care să-l introduci în vase, astfel vei putea fixa atât lumânarea, cât şi ghiveciul cu mini violeta.

Aşază cele patru vase pe un suport de lemn suficient de mare astfel încât să încapă toate, iar la final unifică-le cu ajutorul unor rămurele subţiri acoperite de licheni. Pe laterale poţi înfăşura şi rămurele cu frunze mici pentru a spori volumul aranjamentului.

Și gata! Tocmai ai realizat un decor cu flori de violete elegant și foarte rezistent în timp.

Citește și Flori de iarna pentru casa

Atenție!
Pentru a susţine înflorirea şi viaţa aranjamentului, nu uita ca cel puţin o dată pe săptămână să umezeşti pământul violetelor, evitând pe cât posibil udarea frunzelor.

Text: Carli Marian
Foto: Floradania.dk
Articol publicat în revista Casa şi grădina

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply