Flori de iarna pentru casa

0

flori de primavara si motive florale (6)Vine frigul, dar asta nu înseamnă că nu te poți bucură de plante de interior care înfloresc iarnă. Iată o lista scurtă cu flori de iarnă pentru casă, o listă cu cele mai populare plante de apartament care înfloresc iarnă, în perioadă noiembrie-februarie și care îți vor colora casă și îți vor bucură sufletul.

Citeste si: Plantele din casa toamna

Trandafirul japonez este o plantă deosebit de elegantă ce înflorește în tot timpul iernii, şi una din cele mai frumoase flori d eiarnă pentru casă. Florile sunt colorate în diverse nuanțe de la roșu, la alb, roz și până la violet. Că să te bucuri de florile frumoase și delicate plantă are nevoie de lumina, un ghiveci mare, temperaturi ridicate și constante și îngrășământ.

Cactusul de Crăciun este o plantă cu flori de iarnă pentru casă, care face flori iarna, timp de 6-8 săptămâni. Această specie de cactus va înflori doar dacă nu o muți din locul ei. Florile cactusului de Crăciun pot fi albe, roz, roșii, violet, portocalii sau galbene.

decorezi o camera alba (2)Poinsettia, Steaua Crăciunului este o plantă perena, foarte ușor de îngrijit, ce înflorește iarnă. Farmecul acestei plante este dat de frunzele roșii. Poinsettia are nevoie de lumina intensă. Dacă nu are lumina își pierde frunzele și moare.

Citeste si: Totul despre ghivecele pentru plante

Kalanchoe blossfeldiana este una dintre cele mai frumoase plante de interior care face flori iarna. Blossfeldiana adoră temperaturile mai mari din casă, are nevoie de umiditate și lumina și este o adevărată bucurie cu florile ei delicate și viu colorate.

Citeste si: Violeta africana, cea mai iubita floare

Tradițional plantă de apartament, violetă africană este una din plantele care face flori de iarnă pentru casă, iarnă fiind perioadă ei de glorie. Violetă iubește lumina, dar se simte excelent la fereastră, iarnă când razele soarelui sunt oblice și nu cad niciodată direct pe frunzele ei. Violetele înfloresc iarna în valuri dacă la mijlocul toamnei împarți plantele în două și le pui în ghivece mai mici. Cu cât este mai mic ghiveciul cu atât o să facă flori mai multe. În ghivecele mari plantele au multe frunze și flori puține.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply