Cum se ingrijeste violeta africana. Sfaturi utile

1

Saintpaulia sau violeta africana este una din cele mai populare plante de apartament. Violeta africana este înflorită, dacă este îngrijită cum trebuie, de la 1 ianuarie, până la 31 decembrie. Iti spunem cateva amanunte despre cum se îngrijește violeta africană, asftel încât să te poți bucura de aceasta plantă în casă, în gradină, pe terasă.

cum se îngrijește violeta africană

Violeta africană este o plantă foarte comodă. Nu crește foarte mare, dar este bogată, elegantă, decorativă și foarte ușor de îngrijit. Aici trebuie făcută precizarea că te poți bucura de această floare dacă știi cum se îngrijește violeta africană.

Citeste si: Bromelia, o planta ideala in apartament

Violeta africană (Saintpaulia) este o plantă din familia gesneriaceaelor, adusă din Africa şi aclimatizată în toată lumea, care se îngrijeşte uşor şi înfloreşte în toate anotimpurile, dacă știm cum să o îngrijim.

Cum se îngrijește violeta africană. Sfaturi utile

Prin încrucişarea diferitelor specii şi prin mutaţii genetice a rezultat bogăţia de violete hibride de astăzi, care acoperă tot spectrul de culori, de la nuanțele alb-verzui, până la vişiniu închis sau verde, ori până la cele care conţin câte 3 culori pe aceleaşi petale, de la clasicul violet pană la alb pur.

Citeste si: 5 sfaturi pentru plantele de apartament

Violetele africane nu sunt pretențioase, sunt ușor de îngrijit chiar și de către începători. Iată care sunt principalele lor cerințe și cum se îngrijește violeta africana.

Violeta are nevoie de pământ obișnuit cu ph acid. Și mai bine este dacă îl amesteci cu perlit (o rocă vulcanică, ce reține apa în exces apoi o eliberează treptat din nou în sol) și cocopeat (învelișul de la nuca de cocos mărunțită fin). Din șase în șase luni (în august și în februarie, martie) este bine să-i schimbi pământul.

Citeste si: Alegerea ghivecelor pentru plante

Violeta iubește solul ușor umed. Este foarte important să știi cum se îngrijește violeta africană și să nu-i pui niciodată apa direct în ghiveci. Frunzele plantei nu trebuie udate. Apă se pune doar în farfurie și după 20 de minute, excesul se aruncă. Un detaliu pe care trebuie să-l cunoști și pe care trebuie să-l știi despre cum se îngrijește violeta africană este că acestea iubesc aerul umed. Asta le face ideale pentru baie și bucătărie. Aceste plante preferă camerele cu umiditate bună și nu se simt bine într-o atmosferă uscată.

Violetele au nevoie de lumină, dar nu trebuie lăsate în razele directe ale soarelui. Ideale sunt ferestrele către est, vest sau nord.

Citeste si: Totul despre ghivecele pentru plante

Temperatura ideală este de 19-26 de grade Celsius. Dincolo de aceste temperaturi procesul de creștere și înflorire scade.

Un îngrășământ bun poate ajuta plantele să aibă frunze proaspete și să înflorească des. Ideal este un îngrășământ care are o proporție de azot, fosfor și potasiu echilibrat, ideal 12:12:12, sau 5:7:6, sau 24:20:22, în funcție de fertilizator.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

 

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Ce alte flori “comode” stiti? Sa fie bogate, sa nu creasca mari si sa fie usor de ingrijit :)

Leave A Reply