Proiecte de grădinărit pentru copii

0

Proiecte de grădinărit pentru copii

Proiecte de grădinărit pentru copii. Copiii tăi vor ajunge să adore grădinăritul dacă le vei prezenta această activitate sub forma unor proiecte amuzante şi educative. Îţi vom prezenta, aşadar, câteva dintre cele mai interesante experimente şi activităţi pe care le poţi desfăşura cu piticii tăi în grădină.

Proiecte de grădinărit pentru copii – De unde vin florile?

Adunatul seminţelor de flori şi de legume este o activitate amuzantă care poate evolua în discuţii educative despre modul în care apar, despre forma şi culoarea lor, despre cum se răspândesc şi dau naştere unor plante noi. Înarmaţi-vă cu câteva plicuri de hârtie şi un pix şi ieşiţi la o plimbare prin grădină. Lasă copiii să descopere singuri seminţele diverselor plante şi învaţă-i care sunt gata de cules. Păstraţi seminţele în plicuri pentru a fi plantate anul următor sau alegeţi-le pe cele mai mari pentru a decora un ghiveci sau pentru a face un colier.

Citeşte şi Broccoli, celebra legumă italiană

Proiecte de grădinărit pentru copii – Prindeţi curcubeul în stropii de apă!

În zilele toride de vară copiii adoră să se joace cu apă, aşa că udatul grădinii va fi deosebit de distractiv, indiferent că vor folosi mici stropitori cu modele amuzante sau un furtun. Învaţă-i că plantele trebuie să primească apă doar dimineaţa sau seara, rezervând prânzul pentru udatul aleilor şi o bătălie generalizată cu apă! Pentru ca udatul grădinii să devină şi mai interesant, învaţă-i să surprindă curcubeul în stropii de apă: poziţionaţi-vă cu spatele la soare, daţi drumul la furtun (apa trebuie să cadă în ploaie fină) şi observaţi jetul de apă în dreptul unui fundal închis la culoare – un gard viu, un zid sau pe gazon. Curcubeul nu va întârzia să apară!

Citeşte şi Rubarba, fruct sau legumă?

Proiecte de grădinărit pentru copii – Lumea privită printr-o lupă

Privită printr-o lupă, lumea se transformă într-un ţinut de basm numai bun de explorat! Plecaţi într-o expediţie ştiinţifică prin grădină şi, folosind lupa sau chiar o pereche de ochelari mai puternici, studiaţi structura pietrelor, catifeaua petalelor şi granulele de polen, nervurile frunzelor, culorile de pe aripile fluturilor sau antenele gărgăriţelor.
Un alt experiment interesant – recomandat copiilor mai mari – este producerea focului cu ajutorul lupei. Puneţi câteva bucăţele de hârtie pe o suprafaţă neinflamabilă şi înclinaţi lentila în aşa fel încât punctul de lumină să fie cât mai mic posibil şi să cadă pe hârtii.

Grădina este un loc minunat în care copiii se pot juca, învăţând în acelaşi timp despre misterele naturii.

Citeşte şi Romanesco, leguma extraterestră

Articol adaptat din revista Casa şi grădina
Foto:  © famveldman – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply