Proiect de acoperis pentru mansarda

0

Avem cateva idei despre cum ar trebui sa fie un proiect de acoperis pentru mansarda ca sa stii cum alegi acoperisul potrivit. Se spune ca o casa este perfecta daca are un acoperis perfect, iar cand vine vorba despre proiecte de acoperis pentru mansarda se poate spuna ca mansarda este perfecta daca are un acoperis pe masura ei!

Proiect de acoperis pentru mansarda
Citeste si: Proiecte de case mari cu mansarda

In general pentru un acoperis este necesara respectarea unor reguli, iar cand vine vorba despre un proiect de acoperis pentru mansarda, aceste reguli sunt obligatorii. Este esential sa tii cont de de conditiile meteorologice din zona in care este construita casa, de materialele care alcatuiesc acoperisul, standardele si conditiile locale de constructie, de tendinte si, nu in ultimul rand, alegerile personale unde poti impune detalii referitoare la aspect, valoare, finisare, culoare, forma.

Proiect de acoperis pentru mansarda. Cele mai bune materiale

Proiect de acoperis pentru mansarda (4)

Sindrilele din asfalt sunt cele mai utilizate, deoarece asfaltul este economic si usor de instalat. Sindrilele din asfalt pot dura pana la 15-30 de ani. Sindrilele din lemn sunt usoare, realizate cu unelte simple si pot fi instalate fara dificultate. Ofera un aspect natural si are o durata de viata de 30-50 de ani. Durata lunga de viata are dezavantajul unui pret ridicat si necesitatea de ignifuge decat daca le tratati. Acoperisurile din metal au diferite culori si stiluri, sunt robuste si pot dura pana la 50 de ani. Nu au nevoie de o multime de reparatii de-a lungul timpului, insa sunt scumpe si greu de instalat, fapt pentru care trebuie sa ramana ultima alegere cand vine vorba despre un proiect de acoperis pentru mansarda.

Citeste si: Idei de amenajari pentru mansarde

Ardezia este si ea o foarte buna solutie pentru un proiect de acopers pentru mansarda pentru ca are un indice de absorbtie foarte scazut (mai putin de 4%), este foarte rezistenta la inghet si crapaturi cauzate de inghet si are o durata de viata mai lunga.

Citeste si: Mansardarea unei case vechi. 4 detalii esentiale

Panta acoperisului, unghiul dintre planul acoperisului si planul orizontal sunt caracteristici determinante pentru aspectul acoperisului si sunt elemente importante care au efect imediat asupra confortului din mansarda. Panta unui proiect de acoperis pentru mansarda este elementul esential. Acoperisurile pot fi cu panta medie (intre 15 si 45 de grade), acestea fiind ideale pentru o mansarda lata si abrubte, ideale pentru mansarde, atunci cand panta este mai mare de 45 de grade.
Cand vine vorba despre proiecte de acoperis pentru mansarda un amanunt esential este includerea ferestrelor in structura acestuia. Fie mergi pe solutii moderne de ferestre, caz in care ai de unde alege, sau pe varianta clasica a lucarnelor.

Proiect de acoperis pentru mansarda (1)Trebuie sa stii ca acestea sunt frumoase cand sunt privite de afara, dar din interior, desi sunt estetice, au dezavantajul de a nu lasa lumina sa intre in interior. Unghiurile lucarnei limiteaza cantitatea de lumina care intra in interior si implicit, limiteaza privelistea.

Citeste si: O mansarda cu stil

Lucranele sunt insa un element de baza in orice proiect de acoperis pentru mansarda. Acestea permit chiar si pentru un acoperis cu panta mica utilizarea spatiului interior si un risc scazut de coliziune cu tavanul. Lucranele pun in valoare spatiul interior, pot fi amenajate chiar balcoane, daca proiectul de acoperis pentru mansarda pemite o astfel de extensie.

Sursa foto: ©mariesacha/Fotolia/ FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply