Plante care tin departe mustele si tantarii

0

Plante care tin departe mustele si tantarii (2)

Uita de produsele chimice si foloseste aceste plante care tin departe mustele si tantarii. Si mustele si tantarii sunt un pericol, sunt insecete enervante si suparatoare. Solutia cea mai buna este indepartarea lor prin metode naturale, deloc agresive si la fel de eficiente ca si chimicalele din pastile sau aerosoli.

Iata care sunt cele mai bune plante care tin departe mustele si tantarii.

Iarba matelor. Irezistibila pentru pisici, dar o arma de temut in lupta cu mustele si tantarii. Planta cunoscuta si sub numele de Catusnica sau menta matei, planta induce o stare de beatitudine pisicilor, greu de explicat de catre oamenii de stiinta. Pe numele oficial Nepeta Cataria functioneaza de minune ca insectifug. Este dovedit ca este de 10 de ori mai eficienta tinerea tantarilor la distanta comparativ cu solutiile chimice.

Cimbrul lamaios sau cimbrul lamaita este capabil sa indeparteze tantarii in proportie de 62%. Procentul este rezultatul unor studii realizate de specialistii de la Universitatea din Ontario care au folosit planta pentru a prepara produse de tip repelent organice.

pexels-photo-60495-largeLavanda este renumita pentru capacitatea de a tine la distanta si mustele si tantarii. In plus sunt plante frumoase si decorative perfecte pentru jardiniere, ghivece pe terase sau pentru gradini. Lavanda tine departe nu doar mustele si tantarii ci si multe alte insecte nesuferite.

Busuiocul si galbenele, prieteni de nadejde

Busuiocul este genul de planta care nu poate sa lipseasca de pe nici o terasa, din nici o curte. Pe langa aroma si gust pentru mancare este un inamic de temut pentru muste. Este foarte bun si impotriva tantarilor. Aroma busuiocului este foarte tonica.

Lemnul dulce este nu doar o planta frumoasa si decorativa, dar si o solutie naturala impotriva mustelor si tantarilor. Lemnul dulce poate ajunge oriunde de la un metru si jumatate inaltime si este perfecta pentru zona limitorofa a gradinii protejand impotriva insecetelor. Planteaza lemn dulce pe zona de margine a curtii, tine o tufa in locul in care se sta cel mai mult afara, in curte si tine crengi de lemn dulce in balcon adunate intr-un snop. Vei scapa si de muste si de tantari.

Galbenelele sunt plante cu efecte medicinal. dar, mai mult decat atat, galbenelele nu doar ca tin curtea curata si plantele ferite de daunatori nesuferiti (pune pe fuga gandacul de colorado, asa ca o poti pune printre rasadurile de rosii, vinete si cartofi), dar este extrem de nesuferita mustelor si tantarilor.

Rozmarinul este bun si in casa, uscat

Rozmarinul este un inamic de moarte pentru muste. In preajma lui nu vei gasi nici o musca. Tine un buchet de crengute de rozmarin in casa, iar locul va fi ferit de muste. Trebuie sa schimi crengutele la cateva zile o data pentru ca efectul anti-muste sa persiste. Este foarte eficient si uleiul natural de rozmarin. Cateva picaturi puse in apa si pulverizate in casa vor tine cel putin 24 de ore mustele afara.

Usturoi. Frunzele de usturoi verde, usturoiul plantat in gradina va tine departe mai ales tantarii. tantarii urasc mirosul de usturoi si-l simt foarte bine pe cel emanat de usturoiul din gradina. Evident o buna alternativa este sa mananci usturoi!

Sfaturi bonus! Nu doar plantele sunt o bariera care te pune la adapost de atacul mustelor si al tantarilor. Toate alimentele bogate in vitamina B au ca efect indepartarea mustelor si tantarilor. Mai mult coaja de banana, calmeaza rapid mancarimea, la fel si otetul de mere.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply