Panouri solare pentru apa calda

0

Ambitia soarelui in a incalzii butoiul cu apa pe care l-a cocotat bunica in spatele casei, m-a facut sa ma gandesc serios la solutia de a-mi asigura incalzirea cu panouri solare pentru apa calda.

Panouri solare pentru apa calda

Ma gandesc ca daca apa din butoiul dat cu smoala are peste 80 de grade Celsius, un sistem facut cu cap si coada, cum sunt aceste panouri solare pentru apa calda, nu are cum sa nu fie eficient.

Iata ce am aflat despre panourile solare pentru apa calda

Exista sisteme de panouri solare  pentru apa calda care se pot folosi in perioada calda a anului, dar exista si sisteme care sunt eficiente, cu randamente diferite, evident, tot timpul anului. Diferenta intre cele doua sisteme sta in capacitatea de retinere si pastrare a energiei solare a respectivelor panouri. Si preturile variaza, dar toate cheltuielile se amortizeaza in decurs de cel mult un an – doi, pentru o casa de circa 150 mp si o familie de patru persoane.

Sistemele de panouri solare pentru apa calda nepresurizate cu functionare primavara-toamna sunt cele mai simple si mai economice sisteme de incalzire ale apei menajere. In plus sunt extrem de fiabile.

Citeste si: De ce sunt diferite panourile solare

Sistemele de panouri solare compact presurizate cu functionare pe tot timpul anului asigura intre 50% si 100% din consumul zilnic de apa calda menajera. Acest tip de sisteme functioneaza la presiunea retelei, nu trebuie golite pe timpul iernii, cum se intampla cu cele nepresurizate. Temperatura minima de siguranta este de -30 de grade Celsius, valoare foarte putin probabila in Romania.

Printre avantajele pe care le au, in general, aceste panouri solare pentru apa calda menajera, pe langa economia la costurile de intretinere si o mana de ajutor data mediului, trebuie adaugat si acelea ca se se monteaza foarte usor.

Citeste si: Panourile solare

Daca lasi pe mana Soarelui grija pentru apa calda din casa ta, aceste panouri solare pentru apa calda pot sa acopere mai mult de 80% din consumul de apa calda si 30% din incalzira casei. Aceste sisteme nu au nevoie de intretinere, sunt robuste si rezistente in timp.

Citeste si: Cat costa o casa cu energie proprie

Durata de viata a acestor panouri solare pentru apa calda este de 25 de ani, dintre care cele mai multe dintre firmele care comercializeaza astfel de sisteme acorda garantie pentru 10 ani.

Sursa: suninstal

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply