De ce sunt diferite panourile solare

0

Panouri

Ca orice alte sisteme inovatoare pentru casa, panourile solare difera de la un producator la altul. Chiar daca rolul lor este acelasi, de a suplini energia necesara producerii apei calde si/sau a caldurii, tehnologia de fabricare le diferentiaza.

Citeste si: Mai multa lumina in casa ta.

Acum s-a ajuns la o gama foarte variata de panouri solare: fotovoltaice, compact presurizate, pentru apa calda, pentru apa calda si caldura, pentru sisteme ce integreaza si pompe de caldura, pentru piscine. Practic, in functie de zona in care va aflati si de dotarile pe care le aveti in casa, ca si de posibilitatile de instalare, vi se potrivesc doar anumite tipuri de panouri solare. Nu toate modelele va pot ajuta sa obtineti apa calda si caldura.

Sunt unele care pot produce doar apa calda si altele care pot alimenta atat instalatiile de apa, cat si pe cele termice destinate incalzirii casei. Asa ca cel mai bine este sa va interesati de preturi sau de tipurile de panouri, sa apelati la un specialist, la un inginer care sa va consilieze in privinta sistemelor care vi se potrivesc.

Citeste si: Cinci sfaturi pentru o gradina mica.

Firmele care comercializeaza si instaleaza panouri solare va pot furniza si servicii de consultanta si e foarte important ca acesta sa fie primul pas.

Un proiect bine pus la punct, cu calcule ingineresti riguroase, va va scuti de cheltuieli sau de improvizatii nedorite.

Citeste si: Tunderea bonsaiului.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply