Mobilier din sticla. Avantaje si dezavantaje

Mobilier din sticla. Avantaje si dezavantaje

| | Otilia Ignat
Distribuie articolul pe:

Sticla este o prezenta necesara si constanta in viata noastra, iar piese din mobilier din sticla isi fac din ce in ce mai des loc in casele noastre, dupa ce multa vreme a fost un detaliu rezervat spatiilor de birouri, magazinelor si interioarelor publice. Daca esti incantat de ideea pieselor de mobilier din sticla trebuie spus, din capul locului, ca exista avantaje si dezavantaje care trebuie atent cantarite inainte de a include mobilierul din sticla in decorul din casa.

mobilier din sticla (3)

Orice piesa de mobilier din sticla aduce un plus de eleganta in casa, iar acesta este unul din avantaje. Se potriveste cu orice fel de decor, poate fi folosit ca atare, in piese realizate integral din sticla sau poate fi parte a unor combinatii cu inox sau lemn.

Citeste si: Masa din casa, o necesitate

mobilier din sticla (3) - CopySe poate spune ca piesele de mobilier din sticla au cateva avantaje clare. Tot ceea ce inseamna mobilier din sticla este foarte usor de intretinut, cu foarte putin efort. O laveta si o solutie cu alcool curata perfect orice urma de mizerie. Sticla nu se pateaza, nu se zgaraie (pentru ca este special facuta sa reziste la astfel de traumatisme) si este destul de rezistenta ca sa faca fata fara problema la scocuri de intensitate medie. Toate piesele de mobilier din stica au avantajul dat de transparenta ceea ce face fluid si spatios locul unde se afla, pentru ca nu incarca vizual. In plus confera un aer modern locului.

mobilier din sticla (2)Tot ceea ce inseamna mobilier din sticla poate fi realizat din sticla transparenta, dar se pot face obiecte de mobilier din sticla semitransparenta, sablata, fumurie, colorata sau cu motive decorative.

Citeste si: Elemente decorative metalice. Sfaturi si idei

In lista cu dezavantaje pe care le are mobilierul din sticla se numara tocmai fragilitatea sa. Oricat ar fi de solida si rezistenta la socuri, sticla se sparge si ramane casanta. Piesele de mobilier din sticla nu sunt recomandate in casele in care sunt copii mici pentru ca raman riscante si potential periculoase. Tot un dezavantaj este faptul ca piesele de mobilier din sticla sunt scumpe si, desi se adapteaza oricarui decor, au nevoie de o ambianta adecvata pentru ca frumusetea lor sa fie cu adevarat pusa in valoare. In plus nu poti sa folosesti intr-o camera decat un numar limitat de piese de mobilier din sticla

Piesele de mobilier din sticla sunt ideale in bucatarie si baie si mereu binevenite in camera de zi, in hol, dar si in dormitor, mai ales intr-un decor modern. Mobilierul din sticla trebuie sa fie prima alegere in camerele mici, intunecoase, care functioneaza ca si camere de familie. Este recomandat sa folosesti usi de sticla pentru dulapuri, etajere, paravane despartitoare, dar si mese de cafea pentru sufragerie, sau blaturi pentru bar.

mobilier din sticlaSticla are avantajul acelei iluzii de fluid, de spatialitate, de eleganta, datorita luciului si transparentei, dar daca nu este corect integrata in decor poate sa devina agresiva si exagerata.

Sticla poate fi integrata in casa nu doar sub forma de mobilier din sticla. Poti face usi si un paravan despartitor de tip glazvand, din sticla.

Citeste si: Materiale eco friendly pentru renovarea casei

Atunci cand alegi piese de mobilier din sticla trebuie sa stabilesti un echilibru intre decor si mobila din sticla. Piesele de sticla trebuie sa fie simple daca sunt mari. Poti sa folosesti sticla fumurie si sablata pentru usi, dar mai putin pentru masuta din sufragerie, de exemplu. Poti sa folosesti sticla sablata sau fumurie pentru blatul biroului si usi, dar nu si pentru suprafata mesei din bucatarie (destul de nefunctionala daca o alegi din sticla, dar extrem de frumoasa si usor de intretinut).

Citeste si: Mobila transparenta. O povocare pentru casa ta

Un detaliu care conteaza in foarte mare masura atunci cand alegi un obiect de mobilier din sticla este grosimea acesteia. Cu cat este mai groasa cu atat este mai sigura, dar creste si pretul si greutatea acesteia.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net/  ©Oleksandr_Moroz/Fotolia / ©3darcastudio/Fotolia

Distribuie articolul pe: