Mix de clasic si modern pentru camera de zi

0

Un mix de clasic și modern pentru camera de zi este o soluție extremă din toate punctele de vedere, dar rezultatele pot să fie absolut spectaculoase, dacă se stabilește un echilibru între clasic și modern. Foarte mulți vor considera un mix de clasic și modern ca fiind o soluție riscată ceea ce este foarte corect, dar pe de altă parte rezultatele pot să fie absolut încântătoare. Reușita unui mix de clasic și modern pentru camera de zi are câteva reguli care, respectate, te pot duce la amenajări frumoase, cu personalitate și stil.

??????????????????????

Citeste si: Stilul scandinav, detalii si caracteristici

♦ Păstrează o culoare unitară pentru piesele de mobilier, sau alege o combinație de culori pe care să o respecți atât pentru detaliile clasice, cât și pentru cele moderne.

♦ Piesele de mobilier trebuie amestecate, dar trebuie păstrat un echilibru între funcționalitatea acestora. Cu alte cuvinte pentru o canapea modernă adaugă fotolii clasice, sau invers ceea ce este mai placut decât a aseza o masă de cafea clasică în fața unui ansamblu canapea-fotolii moderne.

♦ Piesele clasice de mobilier trebuie să fie în stare foarte bună, perfect curate și perfect funcționale. eventual recondiționate, înainte de a fi incluse în acest mix de clasic și modern.

Citeste si: Stilul personal. Amenajari pe gustul tau

Un mix de clasic și modern reușit trebuie să funcționeze ca o simbioză între cele două stiluri, și trebuie să includă cromatica, detaliile de decor și funcționalitatea.

♦ Un interior care este amenajat pe ideea unui mix de clasic și modern nu trebuie să fie încărcat, piesele de mobilier fiind doar cele cu adevărat necesare. Nu face greșeala de a înghesui piese de mobilier, pentru că sunt vechi sau moderne, ori pentru că îți plac.

♦ Un interior mix de clasic și modern trebuie să fie aerisit și luminos, curat și mereu ordonat. Da! Este o mare diferență între curat și ordonat, iar o astfel de amenajare arată rău dacă este dezodine, dacă este praf sau dacă se află într-o cameră întunecoasă.

Citeste si: Echilibrul formelor pentru decoratiunile interioare

♦ Un mix de clasic și modern este definit prin simetrie, dar trebuie să definești care din elemente – cel clasic sau cel modern, domină decorul. Echilibrul trebuie să fie realizat și între piesele de decor, iar culoarea de accent trebuie să realizeze legătura între toate elementele din cameră.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply