Intretinerea parchetului stratificat

0

intretinerea-parchetului1

Avantaje 

Intretinerea parchetului stratificat. Ca și parchetul din lemn masiv, acesta poate fi recondiționat (șlefuit și lăcuit de până la trei ori). Fiind deja finisat, nu mai necesită lăcuire după montaj. Spre deosebire de primul, se poate instala pe sistemele de încălzire prin pardoseală.

Citeste si: Cum incepe un proiect de ambientare.

Are o durată medie de viață și se montează ușor și rapid datorită sistemului de îmbinare prin click. Pentru că are straturile dispuse perpendicular, acesta nu lucrează în timp și este mult mai stabil decât cel din lemn masiv. Este un bun izolator termic.

Dezavantaje

Întreținerea lui este delicată: evitați să îl udați excesiv în timpul curățării. Ca și parchetul din lemn masiv, nici acesta nu se poate monta în spațiile cu umiditate ridicată cum sunt bucătăriile, băile sau subsolurile.

Citeste si: Casa inspirata de interioare nordice.

Intretinerea parchetului stratificat. Acesta poate să scârțâie dacă nu este montat corespunzător, iar stratul de uzură este mai mic decât la cel din lemn masiv. Nu se pot realiza modele de montaj.

Intretinerea parchetului stratificat

Parchetul din lemn masiv și cel din lemn stratificat presupun modalități comune și simple de întreținere: dacă aveți timp, aspirați-l zilnic, apoi curățați-l cu un mop umed cu soluții dedicate pentru parchetul din lemn. Periodic, este recomandat să tratați parchetul lăcuit cu soluții speciale tip polish, iar pentru cel uleiat este indicată uleierea, o dată la patru curățări.

Citeste si: Solutii pentru baile moderne.

Articol publicat in revista Casa si gradina.
Foto: PR.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply